GIACCO, ANGELA

GIACCO, ANGELA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 23 (tempo di esecuzione: 0.032 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Effect of digestible carbohydrates on glucose control in insulin-dependent diabetic patients. 1.1 Articolo in rivista 1984 Perrotti, N; Santoro, D; Genovese, Salvatore; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele
Abitudini alimentari in una popolazione rurale non selezionata: differenze tra adulti e anziani 1.1 Articolo in rivista 2011 L., Costagliola; O., Ciano; M., Del Pezzo; G., Anniballi; Giacco, Angela; D., Casazza; Gagliardi, Cesare; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Iovine, Ciro
Long term metabolic effects of two dietary methods of treating hyperlipidaemia 1.1 Articolo in rivista 1994 Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Auletta, P; Marotta, G; Saldalamacchia, Gennaro; Giacco, Angela; Mastrilli, V; Vaccaro, Olga; Riccardi, Gabriele
Manuale di nutrizione applicata 7.1 Curatore o Editor di Libri Scientifici 2009 Riccardi, Gabriele; Pacioni, Delia; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Acute effects on pancreatic hormones and blood lipids of bread and spaghetti consumed within a meal 1.1 Articolo in rivista 1988 Parillo, M.; Giacco, Rosalba; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Giacco, Angela; Iovine, Ciro; Riccardi, Gabriele
La dieta mediterranea nelle popolazioni rurali: un ricordo del passato? 1.1 Articolo in rivista 2012 L., Costagliola; T., Ruoppo; O., Ciano; M., Del Pezzo; G., Anniballi; Giacco, Angela; Gagliardi, Cesare; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Iovine, Ciro
The energy intake modulates the association of the 55CT polymorphism of UCP3 with body weight in type 2 diabetic patients 1.1 Articolo in rivista 2014 Lapice, Emanuela; A., Monticelli; Cocozza, Sergio; Pinelli, Michele; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; S., Cocozza; Riccardi, Gabriele; Vaccaro, Olga
Postprandial glycemic variability in type 2 diabetes: Effects of dietary approach rich in fibre and with a low glycemic index. 1.1 Articolo in rivista 2010 De Natale, C; Mazzarella, Raffaella; Bozzetto, Lutgarda; Della Corte, G; Mangione, A; Giacco, Angela; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Effects of the regular consumption of wholemeal wheat foods on cardiovascular risk factors in healthy people. 1.1 Articolo in rivista 2009 Giacco, R; Clemente, G; Cipriano, D; Luongo, D; Viscovo, D; Patti, Lidia; DI MARINO, Lucrezia; Giacco, Angela; Naviglio, Daniele; Bianche MA Ciati, R; Brighenti, F; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele
Evaluation of new computerized method for recording 7-day food intake in IDDM patients. 1.1 Articolo in rivista 1991 Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Ventura, Mm; Vespasiani, G; Bruni, M; Moriconi, V; Pacioni, Delia; Sulpini, Mt; Borrelli, R; Giacco, Angela; Cangemi, C; Riccardi, Gabriele
A fiber-rich diet for the treatment of diabetic patients with chronic renal failure. 1.1 Articolo in rivista 1985 Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Parillo, M; Giacco, Angela; De Marco, F; Riccardi, Gabriele
Insulin resistance, postprandial GLP-1 and adaptive immunity are the main predictors of NAFLD in a homogeneous population at high cardiovascular risk. 1.1 Articolo in rivista 2016 Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Ragucci, Monica; DI DONATO, Orlando; DELLA PEPA, Giuseppe; DELLA CORTE, Giuseppina; Griffo, Ettore; Anniballi, Gaia; Giacco, Angela; Mancini, Marcello; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Un percorso formativo per l’utilizzo del carico glicemico per la determinazione del bolo prandiale di insulin nei pazienti con diabete di tipo 1 1.1 Articolo in rivista 2017 Giorgini, Marisa; Ciano, O.; Giacco, A.; Alderisio, A.; Bozzetto, L.; Rivellese, A. A.; Riccardi, G.; Annuzzi, G.
Polyphenol-rich diets improve glucose metabolism in people at high cardiometabolic risk: a controlled randomised intervention trial 1.1 Articolo in rivista 2015 Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Pacini, Giovanni; Costabile, Giuseppina; Vetrani, Claudia; Vitale, Marilena; Griffo, Ettore; Giacco, Angela; DE NATALE, Claudia; Cocozza, Sara; DELLA PEPA, Giuseppe; Tura, Andrea; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Adherence to the traditional Mediterranean diet in a population of South of Italy: factors involved and proposal of an educational field-based survey tool 1.1 Articolo in rivista 2019 Vitale, M.; Racca, E.; Izzo, A.; Giacco, A.; Parente, E.; Riccardi, G.; Giacco, R.
Micronutrient Intake in a Cohort of Italian Adults with Type 1 Diabetes: Adherence to Dietary Recommendations 1.1 Articolo in rivista 2017 Giorgini, Marisa; Vitale, Marilena; Bozzetto, Lutgarda; Ciano, Ornella; Giacco, Angela; Rivieccio, Anna; Calabrese, Ilaria; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela A.; Annuzzi, Giovanni
A nutritional intervention programme at a worksite canteen to promote a healthful lifestyle inspired by the traditional Mediterranean diet 1.1 Articolo in rivista 2018 Vitale, Marilena; Bianchi, Marta A.; Rapetti, Valeria; Pepe, Josè M.; Giacco, Angela; Giacco, Rosalba; Riccardi, Gabriele
Trans fatty acids consumption in type 1 diabetic patients: evaluation by dietary records and measurement in serum phospholipids 1.1 Articolo in rivista 2013 Vitale, Marilena; Luongo, D; Naviglio, Daniele; Bozzetto, Lutgarda; Mirabella, M; Rivieccio, ANNA MARIA; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
The combination of UCP3-55CT and PPARγ2Pro12Ala polymorphisms affects BMI and substrate oxidation in two diabetic populations 1.1 Articolo in rivista 2016 Lapice, Emanuela; Monticelli, A.; Cocozza, Sara; Pinelli, Michele; Massimino, E.; Giacco, Angela; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele; Vaccaro, Olga; Cocozza, S.; Riccardi, G.; Vaccaro, O.
Gastrointestinal effects of extra-virgin olive oil associated with lower postprandial glycemia in type 1 diabetes 1.1 Articolo in rivista 2019 Bozzetto, Lutgarda; Alderisio, Antonio; Clemente, Gennaro; Giorgini, Marisa; Barone, Francesca; Griffo, Ettore; Costabile, Giuseppina; Vetrani, Claudia; Cipriano, Paola; Giacco, Angela; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela Albarosa; Annuzzi, Giovanni