GIORGINI, Marisa
GIORGINI, Marisa
Un percorso formativo per lâutilizzo del carico glicemico per la determinazione del bolo prandiale di insulin nei pazienti con diabete di tipo 1
2017 Giorgini, Marisa; Ciano, O.; Giacco, A.; Alderisio, A.; Bozzetto, L.; Rivellese, A. A.; Riccardi, G.; Annuzzi, G.
A CHO/fibre diet reduces and a MUFA diet increases postprandial lipaemia in type 2 diabetes: no supplementary effects of low-volume physical training.
2014 Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Costabile, Giuseppina; Costagliola, Lucia; Giorgini, Marisa; Alderisio, Antonio; Strazzullo, Alfonso; L., Patti; P., Cipriano; Mangione, Anna; Vitelli, Alessandra; Vigorito, Carlo; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Micronutrient Intake in a Cohort of Italian Adults with Type 1 Diabetes: Adherence to Dietary Recommendations
2017 Giorgini, Marisa; Vitale, Marilena; Bozzetto, Lutgarda; Ciano, Ornella; Giacco, Angela; Rivieccio, Anna; Calabrese, Ilaria; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela A.; Annuzzi, Giovanni
Gastrointestinal effects of extra-virgin olive oil associated with lower postprandial glycemia in type 1 diabetes
2019 Bozzetto, Lutgarda; Alderisio, Antonio; Clemente, Gennaro; Giorgini, Marisa; Barone, Francesca; Griffo, Ettore; Costabile, Giuseppina; Vetrani, Claudia; Cipriano, Paola; Giacco, Angela; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela Albarosa; Annuzzi, Giovanni
Fibre-enriched buckwheat pasta modifies blood glucose response compared to corn pasta in individuals with type 1 diabetes and celiac disease: Acute randomized controlled trial
2019 Vetrani, Claudia; Bozzetto, Lutgarda; Giorgini, Marisa; Cavagnuolo, Luisa; Di Mattia, Elpidio; Cipriano, Paola; Mangione, Anna; Todisco, Annamaria; Inghilterra, Giovanna; Giacco, Angela; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Un percorso formativo per lâutilizzo del carico glicemico per la determinazione del bolo prandiale di insulin nei pazienti con diabete di tipo 1 | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Giorgini, Marisa; Ciano, O.; Giacco, A.; Alderisio, A.; Bozzetto, L.; Rivellese, A. A.; Riccardi, G.; Annuzzi, G. | |
A CHO/fibre diet reduces and a MUFA diet increases postprandial lipaemia in type 2 diabetes: no supplementary effects of low-volume physical training. | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Costabile, Giuseppina; Costagliola, Lucia; Giorgini, Marisa; Alderisio, Antonio; Strazzullo, Alfonso; L., Patti; P., Cipriano; Mangione, Anna; Vitelli, Alessandra; Vigorito, Carlo; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA | |
Micronutrient Intake in a Cohort of Italian Adults with Type 1 Diabetes: Adherence to Dietary Recommendations | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Giorgini, Marisa; Vitale, Marilena; Bozzetto, Lutgarda; Ciano, Ornella; Giacco, Angela; Rivieccio, Anna; Calabrese, Ilaria; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela A.; Annuzzi, Giovanni | |
Gastrointestinal effects of extra-virgin olive oil associated with lower postprandial glycemia in type 1 diabetes | 1.1 Articolo in rivista | 2019 | Bozzetto, Lutgarda; Alderisio, Antonio; Clemente, Gennaro; Giorgini, Marisa; Barone, Francesca; Griffo, Ettore; Costabile, Giuseppina; Vetrani, Claudia; Cipriano, Paola; Giacco, Angela; Riccardi, Gabriele; Rivellese, Angela Albarosa; Annuzzi, Giovanni | |
Fibre-enriched buckwheat pasta modifies blood glucose response compared to corn pasta in individuals with type 1 diabetes and celiac disease: Acute randomized controlled trial | 1.1 Articolo in rivista | 2019 | Vetrani, Claudia; Bozzetto, Lutgarda; Giorgini, Marisa; Cavagnuolo, Luisa; Di Mattia, Elpidio; Cipriano, Paola; Mangione, Anna; Todisco, Annamaria; Inghilterra, Giovanna; Giacco, Angela; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A. |