GRAZIANI, GIULIA
GRAZIANI, GIULIA
DIPARTIMENTO DI FARMACIA
Contenuto in sostanze ad attività antiossidante nelle pesche: variabilità indotta da cultivar, stadio di maturazione e frigoconservazione
2003 Forlani, Marcello; Basile, Boris; Cirillo, Chiara; Petito, A.; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia
POLYPHENOL EXTRACTS PROTECT GASTRIC CANCER CELLFROM OXIDATIVE STRESS-INDUCED DAMAGE
2012 M., Palma; Arcone, Rosaria; Compare, Debora; Masullo, Mariorosario; Graziani, Giulia; M., Guarracino; C., Sgamato; V., Fogliano; Nardone, GERARDO ANTONIO PIO
Contenuto in sostanze antiossidanti nei frutti di varietà di pesche e nettarine in funzione dell’epoca di raccolta, della posizione nella chioma e della conservazione.
2001 Cirillo, Chiara; Petito, A; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia; Forlani, Marcello
Attività antiossidante di frutti di Annurca a confronto con due cultivar di melo a diffusione internazionale.
2001 DI VAIO, Claudio; Buccheri, Marina; Graziani, Giulia; Ritieni, Alberto
Microwave Assisted extraction of Phenolic Compounds of Four Different Spices
2010 Gallo, Monica; Ferracane, Rosalia; Graziani, Giulia; Ritieni, Alberto; Fogliano, Vincenzo
Valutazione dell’attività antiossidante, carotenoidi e polifenoli totali di pesche e nettarine alla raccolta e dopo frigoconservazione.
2009 DI VAIO, Claudio; Graziani, Giulia; Cascone, Annunziata; Ritieni, Alberto
Bioactive Compounds during Storage of Fresh-Cut Spinach: The Role of Endogenous Ascorbic Acid in the Improvement of Product Quality
2009 Bottino, A; Degl’Innocenti, E; Guidi, L; Graziani, Giulia; Fogliano, Vincenzo
Metabolic profile of the bioactive compounds of burdock (Arctium lappa) seeds, roots and leaves
2010 Ferracane, Rosalia; Graziani, Giulia; Gallo, Monica; Fogliano, Vincenzo; Ritieni, Alberto
Annurca apple polyphenol extracts (APE) suppress polyp development in Apcmin/+ mice fed western or balanced diets
2009 Fini, L.; Selgrad, M.; Piazzi, G.; Daoud, Y.; Garcia, M.; Fogliano, Vincenzo; Graziani, Giulia; Vitaglione, Paola; Carmack, S. W.; Genta, R. M.; Boland, C. R.; Ricciardiello, L.
Caratterizzazione dell’attività antiossidante dei frutti di pesco
2001 Petito, A.; Basile, Boris; Forlani, Marcello; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia
Chemoprevention of intestinal polyps in ApcMin/+ mice fed western or balanced diets by drinking Annurca apple polyphenol extract
2011 Fini, L; Piazza, G.; Selgrad, M.; Megawa, S.; Daoud, Y.; Garcia, M.; Fogliano, Vincenzo; Romano, M.; Graziani, Giulia; Vitaglione, Paola; Carmack, Sw; Gasbarrini, A.; Genta, R. M.; Issa, J. P.; Boland, C. R.; Ricciardiello, L.
Influence of variety and storage on the Polyphenol composition of apple flesh.
2004 Napolitano, A.; Cascone, A.; Graziani, Giulia; Ferracane, Rosalia; Scalfi, Luca; DI VAIO, Claudio; Ritieni, Alberto; Fogliano, Vincenzo
Apple polyphenol extracts prevent damage to human gastric epithelial cells in vitro and to rat gastric mucosa in vivo
2005 Graziani, Giulia; D'Argenio, Giuseppe; Tuccillo, Concetta; C., Loguercio; Ritieni, Alberto; Morisco, Filomena; C. D., Blanco; Fogliano, Vincenzo; M., Romano
Antioxidant activity and general fruit characteristics in different ecotypes of Corbarini small tomatoes
2000 Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo; Pentangelo, A.; Graziani, Giulia; Giordano, I.; Ritieni, Alberto
EFFECT OF CANOPY MANAGEMENT TECHNIQUES ON THE NUTRITIONAL QUALITY OF MONTEPULCIANO GRAPEVINE IN PUGLIA (SOUTHERN ITALY)
2012 Scaglione, Giampiero; Graziani, Giulia; Federico, R.; DI VAIO, Claudio; Nadal, M; Formato, Andrea; Di Lorenzo, R.; Ritieni, Alberto
Essential oils content and antioxidant properties of peel ethanol extract in 18 lemon cultivars
2010 DI VAIO, Claudio; Graziani, Giulia; Gaspari, A.; Nocerino, Sabrina; Scaglione, Giampiero; Ritieni, Alberto
LC/MS Analysis and Antioxidative Efficiency of Maillard Reaction Products from a Lactose-Lysine Model System
1999 Monti, Sm; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia; Randazzo, Giacomino; Mannina, L; Segre, Al; Fogliano, Vincenzo
Microalgae as human food: chemical and nutritional characteristics of the thermo-acidophilic microalga Galdieria sulphuraria
2013 Graziani, Giulia; Schiavo, Simona; Nicolai, MARIA ADALGISA; Buono, Silvia; Fogliano, Vincenzo; Pinto, Gabriele; Pollio, Antonino
Arterial Cord Blood Lutein Levels in Preterm and Term Healthy Newborns are sex and Gestational Age Dependent
2012 Picone, S.; Ritieni, Alberto; Fabiano, A.; Troise, ANTONIO DARIO; Graziani, Giulia; Paolillo, P.; Li Volti, G.; D'Orazio, N. Galvano F.; Gazzolo, D.
The interaction of cocoa polyphenols with milk proteins studied by proteomic techniques.
2013 Gallo, Monica; Vinci, Giovanni; Graziani, Giulia; DE SIMONE, Carmela; Ferranti, Pasquale
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Contenuto in sostanze ad attività antiossidante nelle pesche: variabilità indotta da cultivar, stadio di maturazione e frigoconservazione | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Forlani, Marcello; Basile, Boris; Cirillo, Chiara; Petito, A.; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia | |
POLYPHENOL EXTRACTS PROTECT GASTRIC CANCER CELLFROM OXIDATIVE STRESS-INDUCED DAMAGE | 1.5 Abstract in rivista | 2012 | M., Palma; Arcone, Rosaria; Compare, Debora; Masullo, Mariorosario; Graziani, Giulia; M., Guarracino; C., Sgamato; V., Fogliano; Nardone, GERARDO ANTONIO PIO | |
Contenuto in sostanze antiossidanti nei frutti di varietà di pesche e nettarine in funzione dell’epoca di raccolta, della posizione nella chioma e della conservazione. | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Cirillo, Chiara; Petito, A; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia; Forlani, Marcello | |
Attività antiossidante di frutti di Annurca a confronto con due cultivar di melo a diffusione internazionale. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2001 | DI VAIO, Claudio; Buccheri, Marina; Graziani, Giulia; Ritieni, Alberto | |
Microwave Assisted extraction of Phenolic Compounds of Four Different Spices | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Gallo, Monica; Ferracane, Rosalia; Graziani, Giulia; Ritieni, Alberto; Fogliano, Vincenzo | |
Valutazione dell’attività antiossidante, carotenoidi e polifenoli totali di pesche e nettarine alla raccolta e dopo frigoconservazione. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | DI VAIO, Claudio; Graziani, Giulia; Cascone, Annunziata; Ritieni, Alberto | |
Bioactive Compounds during Storage of Fresh-Cut Spinach: The Role of Endogenous Ascorbic Acid in the Improvement of Product Quality | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Bottino, A; Degl’Innocenti, E; Guidi, L; Graziani, Giulia; Fogliano, Vincenzo | |
Metabolic profile of the bioactive compounds of burdock (Arctium lappa) seeds, roots and leaves | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Ferracane, Rosalia; Graziani, Giulia; Gallo, Monica; Fogliano, Vincenzo; Ritieni, Alberto | |
Annurca apple polyphenol extracts (APE) suppress polyp development in Apcmin/+ mice fed western or balanced diets | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Fini, L.; Selgrad, M.; Piazzi, G.; Daoud, Y.; Garcia, M.; Fogliano, Vincenzo; Graziani, Giulia; Vitaglione, Paola; Carmack, S. W.; Genta, R. M.; Boland, C. R.; Ricciardiello, L. | |
Caratterizzazione dell’attività antiossidante dei frutti di pesco | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Petito, A.; Basile, Boris; Forlani, Marcello; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia | |
Chemoprevention of intestinal polyps in ApcMin/+ mice fed western or balanced diets by drinking Annurca apple polyphenol extract | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Fini, L; Piazza, G.; Selgrad, M.; Megawa, S.; Daoud, Y.; Garcia, M.; Fogliano, Vincenzo; Romano, M.; Graziani, Giulia; Vitaglione, Paola; Carmack, Sw; Gasbarrini, A.; Genta, R. M.; Issa, J. P.; Boland, C. R.; Ricciardiello, L. | |
Influence of variety and storage on the Polyphenol composition of apple flesh. | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Napolitano, A.; Cascone, A.; Graziani, Giulia; Ferracane, Rosalia; Scalfi, Luca; DI VAIO, Claudio; Ritieni, Alberto; Fogliano, Vincenzo | |
Apple polyphenol extracts prevent damage to human gastric epithelial cells in vitro and to rat gastric mucosa in vivo | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Graziani, Giulia; D'Argenio, Giuseppe; Tuccillo, Concetta; C., Loguercio; Ritieni, Alberto; Morisco, Filomena; C. D., Blanco; Fogliano, Vincenzo; M., Romano | |
Antioxidant activity and general fruit characteristics in different ecotypes of Corbarini small tomatoes | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo; Pentangelo, A.; Graziani, Giulia; Giordano, I.; Ritieni, Alberto | |
EFFECT OF CANOPY MANAGEMENT TECHNIQUES ON THE NUTRITIONAL QUALITY OF MONTEPULCIANO GRAPEVINE IN PUGLIA (SOUTHERN ITALY) | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Scaglione, Giampiero; Graziani, Giulia; Federico, R.; DI VAIO, Claudio; Nadal, M; Formato, Andrea; Di Lorenzo, R.; Ritieni, Alberto | |
Essential oils content and antioxidant properties of peel ethanol extract in 18 lemon cultivars | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | DI VAIO, Claudio; Graziani, Giulia; Gaspari, A.; Nocerino, Sabrina; Scaglione, Giampiero; Ritieni, Alberto | |
LC/MS Analysis and Antioxidative Efficiency of Maillard Reaction Products from a Lactose-Lysine Model System | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Monti, Sm; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia; Randazzo, Giacomino; Mannina, L; Segre, Al; Fogliano, Vincenzo | |
Microalgae as human food: chemical and nutritional characteristics of the thermo-acidophilic microalga Galdieria sulphuraria | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Graziani, Giulia; Schiavo, Simona; Nicolai, MARIA ADALGISA; Buono, Silvia; Fogliano, Vincenzo; Pinto, Gabriele; Pollio, Antonino | |
Arterial Cord Blood Lutein Levels in Preterm and Term Healthy Newborns are sex and Gestational Age Dependent | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Picone, S.; Ritieni, Alberto; Fabiano, A.; Troise, ANTONIO DARIO; Graziani, Giulia; Paolillo, P.; Li Volti, G.; D'Orazio, N. Galvano F.; Gazzolo, D. | |
The interaction of cocoa polyphenols with milk proteins studied by proteomic techniques. | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Gallo, Monica; Vinci, Giovanni; Graziani, Giulia; DE SIMONE, Carmela; Ferranti, Pasquale |