MANGIONE, ANNA
MANGIONE, ANNA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Association between different dietary polyphenol subclasses and the improvement in cardiometabolic risk factors: evidence from a randomized controlled clinical trial
2018 Vetrani, Claudia; Vitale, Marilena; Bozzetto, Lutgarda; DELLA PEPA, Giuseppe; Cocozza, Sara; Costabile, Giuseppina; Mangione, Anna; Cipriano, Paola; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A.
A whole-grain cereal.based diet lowers postprandial plasma insulin and triglyceride levels in individuals with metabolic syndrome
2014 Giacco, R; Costabile, Giuseppina; DELLA PEPA, Giuseppe; Anniballi, Gaia; Griffo, Ettore; Mangione, Anna; Cipriano, Paola; Viscovo, Daniela; Clemente, Gennaro; Landberg, R; Pacini, G; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele
A CHO/fibre diet reduces and a MUFA diet increases postprandial lipaemia in type 2 diabetes: no supplementary effects of low-volume physical training.
2014 Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Costabile, Giuseppina; Costagliola, Lucia; Giorgini, Marisa; Alderisio, Antonio; Strazzullo, Alfonso; L., Patti; P., Cipriano; Mangione, Anna; Vitelli, Alessandra; Vigorito, Carlo; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Test meals rich in marine long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids increase postprandial chylomicron response
2014 Griffo, Ettore; Di Marino, L; Patti, Lidia; Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Cipriano, Paola; Mangione, Anna; DELLA PEPA, Giuseppe; Cocozza, Sara; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA
Acute and chronic improvement in postprandial glucose metabolism by a diet resembling the traditional Mediterranean dietary pattern: Can SCFAs play a role?
2021 Vitale, Marilena; Giacco, Rosalba; Laiola, Manolo; Della Pepa, Giuseppe; Luongo, Delia; Mangione, Anna; Salamone, Dominic; Vitaglione, Paola; Ercolini, Danilo; Rivellese, Angela Albarosa
Effects of a diet naturally rich in polyphenols on lipid composition of postprandial lipoproteins in high cardiometabolic risk individuals: an ancillary analysis of a randomized controlled trial
2020 Della Pepa, G.; Vetrani, C.; Vitale, M.; Bozzetto, L.; Costabile, G.; Cipriano, P.; Mangione, A.; Patti, L.; Riccardi, G.; Rivellese, A. A.; Annuzzi, G.
Fibre-enriched buckwheat pasta modifies blood glucose response compared to corn pasta in individuals with type 1 diabetes and celiac disease: Acute randomized controlled trial
2019 Vetrani, Claudia; Bozzetto, Lutgarda; Giorgini, Marisa; Cavagnuolo, Luisa; Di Mattia, Elpidio; Cipriano, Paola; Mangione, Anna; Todisco, Annamaria; Inghilterra, Giovanna; Giacco, Angela; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Association between different dietary polyphenol subclasses and the improvement in cardiometabolic risk factors: evidence from a randomized controlled clinical trial | 1.1 Articolo in rivista | 2018 | Vetrani, Claudia; Vitale, Marilena; Bozzetto, Lutgarda; DELLA PEPA, Giuseppe; Cocozza, Sara; Costabile, Giuseppina; Mangione, Anna; Cipriano, Paola; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A. | |
A whole-grain cereal.based diet lowers postprandial plasma insulin and triglyceride levels in individuals with metabolic syndrome | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Giacco, R; Costabile, Giuseppina; DELLA PEPA, Giuseppe; Anniballi, Gaia; Griffo, Ettore; Mangione, Anna; Cipriano, Paola; Viscovo, Daniela; Clemente, Gennaro; Landberg, R; Pacini, G; Rivellese, ANGELA ALBAROSA; Riccardi, Gabriele | |
A CHO/fibre diet reduces and a MUFA diet increases postprandial lipaemia in type 2 diabetes: no supplementary effects of low-volume physical training. | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Costabile, Giuseppina; Costagliola, Lucia; Giorgini, Marisa; Alderisio, Antonio; Strazzullo, Alfonso; L., Patti; P., Cipriano; Mangione, Anna; Vitelli, Alessandra; Vigorito, Carlo; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA | |
Test meals rich in marine long-chain n-3 polyunsaturated fatty acids increase postprandial chylomicron response | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Griffo, Ettore; Di Marino, L; Patti, Lidia; Bozzetto, Lutgarda; Annuzzi, Giovanni; Cipriano, Paola; Mangione, Anna; DELLA PEPA, Giuseppe; Cocozza, Sara; Riccardi, Gabriele; Rivellese, ANGELA ALBAROSA | |
Acute and chronic improvement in postprandial glucose metabolism by a diet resembling the traditional Mediterranean dietary pattern: Can SCFAs play a role? | 1.1 Articolo in rivista | 2021 | Vitale, Marilena; Giacco, Rosalba; Laiola, Manolo; Della Pepa, Giuseppe; Luongo, Delia; Mangione, Anna; Salamone, Dominic; Vitaglione, Paola; Ercolini, Danilo; Rivellese, Angela Albarosa | |
Effects of a diet naturally rich in polyphenols on lipid composition of postprandial lipoproteins in high cardiometabolic risk individuals: an ancillary analysis of a randomized controlled trial | 1.1 Articolo in rivista | 2020 | Della Pepa, G.; Vetrani, C.; Vitale, M.; Bozzetto, L.; Costabile, G.; Cipriano, P.; Mangione, A.; Patti, L.; Riccardi, G.; Rivellese, A. A.; Annuzzi, G. | |
Fibre-enriched buckwheat pasta modifies blood glucose response compared to corn pasta in individuals with type 1 diabetes and celiac disease: Acute randomized controlled trial | 1.1 Articolo in rivista | 2019 | Vetrani, Claudia; Bozzetto, Lutgarda; Giorgini, Marisa; Cavagnuolo, Luisa; Di Mattia, Elpidio; Cipriano, Paola; Mangione, Anna; Todisco, Annamaria; Inghilterra, Giovanna; Giacco, Angela; Annuzzi, Giovanni; Rivellese, Angela A. |