PEPE, OLIMPIA
PEPE, OLIMPIA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Effect of leavening microflora on pizza dough properties
1998 Coppola, Salvatore; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese
1996 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore
Antilisterial activity of thermophilin 347, a bacteriocin produced by Streptococcus thermophilus
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Antimicrobial activity of Staphylococcus xylosus from Italian sausages against Listeria monocytogenes
1994 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore
Partial characterization of an antagonistic substance produced by Staphylococcus xylosus 1E and determination of the effectiveness of the producer strain to inhibit Listeria monocytogenes in Italian sausages
1997 Villani, Francesco; Sannino, L.; Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Cocchieri, Renata; Coppola, Salvatore
Genotyping of Streptococcus thermophilus evidenced by restriction analysis of ribosomal DNA
1994 Salzano, G.; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Antagonistic activity of lactic acid bacteria isolated from natural whey starters for water-buffalo mozzarella cheese manufacture.
1995 Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Moschetti, G.; Salzano, G.; Parente, E.; Coppola, Salvatore
“Processo integrato per il recupero dei sottoprodotti agro-alimentari per l’ottenimento di preparati per l’agricoltura intensiva e biologica". Verbale del Consiglio del Dipartimento di Scienza degli Alimenti n.141 del 30/09/2003.
2003 Pepe, Olimpia
Monitoraggio alimentare ed ambientale mediante conteggi microbici di CMT e/o coliformi totali e/o patogeni, incubazione e lettura di piastre, striscio di tamponi superficiali
2012 Pepe, Olimpia
Beneficial microbes useful for both biocontrol of plant pathogens and bioremediation of site contaminated by Methyl tert-butyl ether (MtBE).
2009 Vinale, Francesco; V., Aloj; Pepe, Olimpia; Woo, SHERIDAN LOIS; Marra, Roberta; Ruocco, Michelina; Lanzuise, Stefania; Scala, Felice; Ritieni, Alberto; P., Cavallo; Lorito, Matteo
Chestnut composting: a study on microbial communities evolution
2013 Parillo, Rita; Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Pepe, Olimpia; Testa, Antonino
Bacterial and enzymatic activity diversity of Arundo donax lignocellulosic biomass
2013 Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Faraco, Vincenza; Fagnano, Massimo; Pepe, Olimpia
“Sviluppo di un Sistema Esperto di diagnostica rapida per la prevenzione del deterioramento di beni culturali in ambienti esterni”.
2005 Pepe, Olimpia
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass
2012 Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia
BACTERIOCIN SUBSTANCE PRODUCTING BY LACTOCOCCUS LACTIS AGAINST LISTERIA MONOCYTOGENES ISOLATED IN READY-TO-USE FISH FILLETS
2008 Barile, M.; Palomba, S.; Ceres, C.; Murru, Nicoletta; Pepe, Olimpia
Genetic diversity of a natural population of Rhizobium leguminosarum bv. viciae nodulating plants of Vicia faba in the Vesuvian area
2007 Ventorino, Valeria; M., Chiurazzi; Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; G., Moschetti
2010-2013. Progetto MIPAF – BIOFORME, Biocarburanti da fonti completamente rinnovabili non in competizione con colture alimentari in ambiente mediterraneo. DM/2355217303/10 del 21/10/2010.
2010 Pepe, Olimpia
Isolation and selection of Plant Growth Promoting Rhizobacterium strain for the decontamination of polluted soils
2012 Ventorino, Valeria; Sannino, Filomena; Piccolo, Alessandro; Pepe, Olimpia
Agronomic and microbiological quality assessment of chestnut bush composted biomasses
2014 Parillo, Rita; Ventorino, Valeria; Viscardi, Sharon; Pepe, Olimpia; Testa, Antonino
Influence of Arundo donax biomass amount in the bioethanol production
2014 Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Effect of leavening microflora on pizza dough properties | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Coppola, Salvatore; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi | |
Behaviour of Listeria monocytogenes during the traditional manufacture of water-buffalo Mozzarella cheese | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G; Sannino, L.; Coppola, Salvatore | |
Antilisterial activity of thermophilin 347, a bacteriocin produced by Streptococcus thermophilus | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore | |
Antimicrobial activity of Staphylococcus xylosus from Italian sausages against Listeria monocytogenes | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Salzano, G.; Moschetti, G.; Coppola, Salvatore | |
Partial characterization of an antagonistic substance produced by Staphylococcus xylosus 1E and determination of the effectiveness of the producer strain to inhibit Listeria monocytogenes in Italian sausages | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Villani, Francesco; Sannino, L.; Moschetti, G.; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Cocchieri, Renata; Coppola, Salvatore | |
Genotyping of Streptococcus thermophilus evidenced by restriction analysis of ribosomal DNA | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | Salzano, G.; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
Antagonistic activity of lactic acid bacteria isolated from natural whey starters for water-buffalo mozzarella cheese manufacture. | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Villani, Francesco; Pepe, Olimpia; Moschetti, G.; Salzano, G.; Parente, E.; Coppola, Salvatore | |
“Processo integrato per il recupero dei sottoprodotti agro-alimentari per l’ottenimento di preparati per l’agricoltura intensiva e biologica". Verbale del Consiglio del Dipartimento di Scienza degli Alimenti n.141 del 30/09/2003. | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2003 | Pepe, Olimpia | |
Monitoraggio alimentare ed ambientale mediante conteggi microbici di CMT e/o coliformi totali e/o patogeni, incubazione e lettura di piastre, striscio di tamponi superficiali | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2012 | Pepe, Olimpia | |
Beneficial microbes useful for both biocontrol of plant pathogens and bioremediation of site contaminated by Methyl tert-butyl ether (MtBE). | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Vinale, Francesco; V., Aloj; Pepe, Olimpia; Woo, SHERIDAN LOIS; Marra, Roberta; Ruocco, Michelina; Lanzuise, Stefania; Scala, Felice; Ritieni, Alberto; P., Cavallo; Lorito, Matteo | |
Chestnut composting: a study on microbial communities evolution | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2013 | Parillo, Rita; Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Pepe, Olimpia; Testa, Antonino | |
Bacterial and enzymatic activity diversity of Arundo donax lignocellulosic biomass | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2013 | Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Faraco, Vincenza; Fagnano, Massimo; Pepe, Olimpia | |
“Sviluppo di un Sistema Esperto di diagnostica rapida per la prevenzione del deterioramento di beni culturali in ambienti esterni”. | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2005 | Pepe, Olimpia | |
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia | |
BACTERIOCIN SUBSTANCE PRODUCTING BY LACTOCOCCUS LACTIS AGAINST LISTERIA MONOCYTOGENES ISOLATED IN READY-TO-USE FISH FILLETS | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Barile, M.; Palomba, S.; Ceres, C.; Murru, Nicoletta; Pepe, Olimpia | |
Genetic diversity of a natural population of Rhizobium leguminosarum bv. viciae nodulating plants of Vicia faba in the Vesuvian area | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Ventorino, Valeria; M., Chiurazzi; Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; G., Moschetti | |
2010-2013. Progetto MIPAF – BIOFORME, Biocarburanti da fonti completamente rinnovabili non in competizione con colture alimentari in ambiente mediterraneo. DM/2355217303/10 del 21/10/2010. | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2010 | Pepe, Olimpia | |
Isolation and selection of Plant Growth Promoting Rhizobacterium strain for the decontamination of polluted soils | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Ventorino, Valeria; Sannino, Filomena; Piccolo, Alessandro; Pepe, Olimpia | |
Agronomic and microbiological quality assessment of chestnut bush composted biomasses | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Parillo, Rita; Ventorino, Valeria; Viscardi, Sharon; Pepe, Olimpia; Testa, Antonino | |
Influence of Arundo donax biomass amount in the bioethanol production | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia |