RITIENI, ALBERTO
RITIENI, ALBERTO
DIPARTIMENTO DI FARMACIA
La qualità globale dei frutti di pesco: aspetti organolettici, salutistici e legati alle tecniche di difesa fitosanitaria
2011 Costa, G.; Noferini, M.; DI VAIO, Claudio; Ritieni, Alberto; Ippolito, A.; Schena, L.; Mari, M.
Is the amount of mycotoxins in cereal grains related to the quantity of Fusarium DNA ?
2003 Xu, X. M.; Parry, D. W.; Nicholson, P; Thomsett, M. A.; Simpson, D; Edwards, S. G.; Cooke, B. M.; Doohan, F; VAN MAANEN, A; Moretti, A; Tocco, G; Mule, G; Hornok, L; Giczey, G; Tatnell, J; Ritieni, Alberto
AFLP and toxin analysis of Fusarium nygamai and F. oxysporum from rice, in Sardinia
2002 Perrone, Mulè; Susca, Stea; Ritieni, Alberto; Moretti,
Occurrence of Fusarium ear blight pathogenes and mycotoxins accumulation in winter wheat in Hungary between 2001 and 2004
2006 Hornok, L; Bevesi, P; Giczey, G; Jeney, A; Nicholson, P; Parry, D; Ritieni, Alberto; Xu, X.
Selective Monoalkylation of Amines
1988 DALLA CROCE, P; LA ROSA, C; Ritieni, Alberto
Foye's Principi di Chimica Farmaceutica
2014 R., Amoroso; D., Barlocco; Caliendo, Giuseppe; Ritieni, Alberto; Novellino, Ettore; Santagada, Vincenzo; P., Diana; R., Di Santo; B., Gatto; S., Grasso; S., Moro; Mn, Romanelli; S., Guglielmo; V., De Filippis; D., Dalzoppo
Beneficial microbes useful for both biocontrol of plant pathogens and bioremediation of site contaminated by Methyl tert-butyl ether (MtBE).
2009 Vinale, Francesco; V., Aloj; Pepe, Olimpia; Woo, SHERIDAN LOIS; Marra, Roberta; Ruocco, Michelina; Lanzuise, Stefania; Scala, Felice; Ritieni, Alberto; P., Cavallo; Lorito, Matteo
Manuale HACCP per il controllo delle micotossine
2008 Ritieni, Alberto; Gaspari, A.
Valutazione dell’attività antiossidante, carotenoidi e polifenoli totali di pesche e nettarine alla raccolta e dopo frigoconservazione.
2009 DI VAIO, Claudio; Graziani, Giulia; Cascone, Annunziata; Ritieni, Alberto
Extraction and characterization of sweet natural molecules with reduced caloric action from leaves of Stevia Rebaudiana Bertoni.
2005 Santini, Antonello; Ferracane, Rosalia; Ritieni, Alberto
Attività antiossidante di frutti di pesco (cv. Maycrest).
2001 DI VAIO, Claudio; Buccheri, M; Graziani, G; Ritieni, Alberto; Scalfi, Luca
Relationship of the fungal complex causing Fusarium head blight in wheat with environmental conditions
2007 Xu, X. M.; P., Nicholson; M. A., Thomsett; D., Simpson; B. M., Cooke; F. M., Doohan; J., Brennan; S., Monaghan; A., Moretti; G., Mul; L., Hornok; E., Beki; J., Tatnell; Ritieni, Alberto; S. G., Edwards
Contenuto in sostanze ad attività antiossidante nelle pesche: variabilità indotta da cultivar, stadio di maturazione e frigoconservazione
2003 Forlani, Marcello; Basile, Boris; Cirillo, Chiara; Petito, A.; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia
Comparazione dei livelli di recupero di fumonisine da matrici a base di mais contaminate artificialmente e naturalmente contaminate. Identificazione per via spettrometrica degli addotti tra le fumonisine e i componenti della matrice e loro valutazione tossicologica in test su organismi modello e linee cellulari
2007 Ritieni, Alberto
Characterization of Heat-Labile toxin-subunit B from Escherichia coli by liquid chromatography-electrospray ionization-mass spectrometry and matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight mass spectrometry
2012 Sospedra, I.; De Simone, C.; Soriano, J. M.; Mañes, J.; Ferranti, Pasquale; Ritieni, Alberto
Structure and Absolute Stereochemistry of Fusaproliferin, a Toxic Metabolite from Fusarium proliferatum
1996 Santini, Antonello; Ritieni, Alberto; Fogliano, Vincenzo; Randazzo, Giacomino; Mannina, L; Logrieco, A; Benedetti, Ettore
Survey of the occurrence of Aflatoxin M1 in ovine milk by HPLC and its confirmation by MS
2006 M., Bognanno; L., LA FAUCI; Ritieni, Alberto; A., Tafuri; A., DE LORENZO; P., Micari; L., DI RENZO; S., Ciappellano; V., Sarull; F., Galvano
Moderate coffee consumption increases plasma glutathione but not homocysteine in healthy subjects.
2003 Esposito, F; Morisco, Filomena; Verde, V; Ritieni, Alberto; Alezio, A; Caporaso, Nicola; Fogliano, V.
Production of beauvericin by Fusarium proliferatum from maize in Italy
1994 Moretti, A; Logrieco, A; Bottalico, A; Ritieni, Alberto; Randazzo, Giacomino
Oxidative status of plasma and muscle in rabbits supplemented with dietary Vitamin E
2001 Oriani, G.; C., Corino; Pastorelli, G.; Pantaleo, L.; Ritieni, Alberto; Salvatori, G.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
La qualità globale dei frutti di pesco: aspetti organolettici, salutistici e legati alle tecniche di difesa fitosanitaria | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Costa, G.; Noferini, M.; DI VAIO, Claudio; Ritieni, Alberto; Ippolito, A.; Schena, L.; Mari, M. | |
Is the amount of mycotoxins in cereal grains related to the quantity of Fusarium DNA ? | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Xu, X. M.; Parry, D. W.; Nicholson, P; Thomsett, M. A.; Simpson, D; Edwards, S. G.; Cooke, B. M.; Doohan, F; VAN MAANEN, A; Moretti, A; Tocco, G; Mule, G; Hornok, L; Giczey, G; Tatnell, J; Ritieni, Alberto | |
AFLP and toxin analysis of Fusarium nygamai and F. oxysporum from rice, in Sardinia | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Perrone, Mulè; Susca, Stea; Ritieni, Alberto; Moretti, | |
Occurrence of Fusarium ear blight pathogenes and mycotoxins accumulation in winter wheat in Hungary between 2001 and 2004 | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Hornok, L; Bevesi, P; Giczey, G; Jeney, A; Nicholson, P; Parry, D; Ritieni, Alberto; Xu, X. | |
Selective Monoalkylation of Amines | 1.1 Articolo in rivista | 1988 | DALLA CROCE, P; LA ROSA, C; Ritieni, Alberto | |
Foye's Principi di Chimica Farmaceutica | 3.8 Traduzione di libro | 2014 | R., Amoroso; D., Barlocco; Caliendo, Giuseppe; Ritieni, Alberto; Novellino, Ettore; Santagada, Vincenzo; P., Diana; R., Di Santo; B., Gatto; S., Grasso; S., Moro; Mn, Romanelli; S., Guglielmo; V., De Filippis; D., Dalzoppo | |
Beneficial microbes useful for both biocontrol of plant pathogens and bioremediation of site contaminated by Methyl tert-butyl ether (MtBE). | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Vinale, Francesco; V., Aloj; Pepe, Olimpia; Woo, SHERIDAN LOIS; Marra, Roberta; Ruocco, Michelina; Lanzuise, Stefania; Scala, Felice; Ritieni, Alberto; P., Cavallo; Lorito, Matteo | |
Manuale HACCP per il controllo delle micotossine | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 2008 | Ritieni, Alberto; Gaspari, A. | |
Valutazione dell’attività antiossidante, carotenoidi e polifenoli totali di pesche e nettarine alla raccolta e dopo frigoconservazione. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | DI VAIO, Claudio; Graziani, Giulia; Cascone, Annunziata; Ritieni, Alberto | |
Extraction and characterization of sweet natural molecules with reduced caloric action from leaves of Stevia Rebaudiana Bertoni. | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Santini, Antonello; Ferracane, Rosalia; Ritieni, Alberto | |
Attività antiossidante di frutti di pesco (cv. Maycrest). | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | DI VAIO, Claudio; Buccheri, M; Graziani, G; Ritieni, Alberto; Scalfi, Luca | |
Relationship of the fungal complex causing Fusarium head blight in wheat with environmental conditions | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Xu, X. M.; P., Nicholson; M. A., Thomsett; D., Simpson; B. M., Cooke; F. M., Doohan; J., Brennan; S., Monaghan; A., Moretti; G., Mul; L., Hornok; E., Beki; J., Tatnell; Ritieni, Alberto; S. G., Edwards | |
Contenuto in sostanze ad attività antiossidante nelle pesche: variabilità indotta da cultivar, stadio di maturazione e frigoconservazione | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Forlani, Marcello; Basile, Boris; Cirillo, Chiara; Petito, A.; Ritieni, Alberto; Graziani, Giulia | |
Comparazione dei livelli di recupero di fumonisine da matrici a base di mais contaminate artificialmente e naturalmente contaminate. Identificazione per via spettrometrica degli addotti tra le fumonisine e i componenti della matrice e loro valutazione tossicologica in test su organismi modello e linee cellulari | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2007 | Ritieni, Alberto | |
Characterization of Heat-Labile toxin-subunit B from Escherichia coli by liquid chromatography-electrospray ionization-mass spectrometry and matrix-assisted laser desorption/ionization time-of-flight mass spectrometry | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Sospedra, I.; De Simone, C.; Soriano, J. M.; Mañes, J.; Ferranti, Pasquale; Ritieni, Alberto | |
Structure and Absolute Stereochemistry of Fusaproliferin, a Toxic Metabolite from Fusarium proliferatum | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Santini, Antonello; Ritieni, Alberto; Fogliano, Vincenzo; Randazzo, Giacomino; Mannina, L; Logrieco, A; Benedetti, Ettore | |
Survey of the occurrence of Aflatoxin M1 in ovine milk by HPLC and its confirmation by MS | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | M., Bognanno; L., LA FAUCI; Ritieni, Alberto; A., Tafuri; A., DE LORENZO; P., Micari; L., DI RENZO; S., Ciappellano; V., Sarull; F., Galvano | |
Moderate coffee consumption increases plasma glutathione but not homocysteine in healthy subjects. | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Esposito, F; Morisco, Filomena; Verde, V; Ritieni, Alberto; Alezio, A; Caporaso, Nicola; Fogliano, V. | |
Production of beauvericin by Fusarium proliferatum from maize in Italy | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | Moretti, A; Logrieco, A; Bottalico, A; Ritieni, Alberto; Randazzo, Giacomino | |
Oxidative status of plasma and muscle in rabbits supplemented with dietary Vitamin E | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Oriani, G.; C., Corino; Pastorelli, G.; Pantaleo, L.; Ritieni, Alberto; Salvatori, G. |