ERCOLINI, DANILO
ERCOLINI, DANILO
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Spoilage-related microbiota associated with chilled beef stored in air or vacuum pack
2011 Pennacchia, Carmela; Ercolini, Danilo; Villani, Francesco
Atomic force microscopy analysis shows surface structure changesin carvacrol-treated bacterial cells
2011 LA STORIA, Antonietta; Ercolini, Danilo; F., Mariniello; DI PASQUA, Rosangela; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi
Multi-step screening to develop a sourdough starter culture to use in sweet leavening baked good “cornetto” production
2009 Amoroso, M. G.; Acquaviva, P.; Ercolini, Danilo; Palomba, S.; Pepe, Olimpia
Valutazione della contaminazione microbica di superfici a mezzo di tessuti in microfibra
2010 Ercolini, Danilo
Editorial board member
2010 Ercolini, Danilo
Valutazione della biodiversità microbica di lattoinnesti per la produzione di formaggio Italico
2010 Ercolini, Danilo
Microbial fingerprinting of cheese and identification of microorganisms
2011 Ercolini, Danilo; S., Coppola
La determinazione dei microrganismi negli alimenti
2012 Cocolin, L.; Ercolini, Danilo
Symbiosis-EU: Scientific synergism of nano-bio-info-cogni science for an integrated system to monitor meat quality and safety during production, storage, and distribution in the EU
2008 Ercolini, Danilo
Ecosistemi alimentari e microrganismi
2008 Ercolini, Danilo; Villani, Francesco
Proteolytic and lipolytic starter cultures and their effect on traditional fermented sausages ripening and sensory traits
2008 Casaburi, Annalisa; DI MONACO, Rossella; Cavella, Silvana; Toldrá, F.; Ercolini, Danilo; Villani, Francesco
Conditions for conjugative transposon transfer in Lactococcus lactis
2000 Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; E., Simeoli; Moschetti, Giancarlo; Villani, Francesco
Microbial metabolites and species diversity in beef stored in different packaging conditions
2010 Ercolini, Danilo; Ferrocino, I.; Nasi, A.; La Storia, A.; Laghi, L.; Vernocchi, P.; Ndagijimana, M.; Mauriello, Gianluigi; Guerzoni, M. E.; Villani, Francesco
Bacteriophage therapy of Salmonella enterica: a fresh appraisal of bacteriophage therapy.
2010 Capparelli, Rosanna; Nocerino, N.; Iannaccone, Marco; Ercolini, D.; Parlato, M.; Chiara, M.; Iannelli, D.
Editorial board member
2010 Ercolini, Danilo
Editorial board member
2010 Ercolini, Danilo
Microbial fingerprinting and cheese authenticity
2009 Ercolini, Danilo
In vivo evaluation of technological performance of Lactobacillus spp. and Staphylococcus xylosus strains in the production of the traditional fermented sausages Soppressata del Vallo di Diano
2006 Villani, Francesco; Casaburi, Annalisa; Filosa, L; Pennacchia, Carmela; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo
Culture-Independent Techniques
2014 Ercolini, Danilo; Cocolin, L.
Molecular methods: Introduction.
2014 Ercolini, Danilo
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Spoilage-related microbiota associated with chilled beef stored in air or vacuum pack | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Pennacchia, Carmela; Ercolini, Danilo; Villani, Francesco | |
Atomic force microscopy analysis shows surface structure changesin carvacrol-treated bacterial cells | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | LA STORIA, Antonietta; Ercolini, Danilo; F., Mariniello; DI PASQUA, Rosangela; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi | |
Multi-step screening to develop a sourdough starter culture to use in sweet leavening baked good “cornetto” production | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Amoroso, M. G.; Acquaviva, P.; Ercolini, Danilo; Palomba, S.; Pepe, Olimpia | |
Valutazione della contaminazione microbica di superfici a mezzo di tessuti in microfibra | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Ercolini, Danilo | |
Editorial board member | 8.06 Partecip. Editorial Board di riviste scientifiche | 2010 | Ercolini, Danilo | |
Valutazione della biodiversità microbica di lattoinnesti per la produzione di formaggio Italico | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Ercolini, Danilo | |
Microbial fingerprinting of cheese and identification of microorganisms | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2011 | Ercolini, Danilo; S., Coppola | |
La determinazione dei microrganismi negli alimenti | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Cocolin, L.; Ercolini, Danilo | |
Symbiosis-EU: Scientific synergism of nano-bio-info-cogni science for an integrated system to monitor meat quality and safety during production, storage, and distribution in the EU | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2008 | Ercolini, Danilo | |
Ecosistemi alimentari e microrganismi | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2008 | Ercolini, Danilo; Villani, Francesco | |
Proteolytic and lipolytic starter cultures and their effect on traditional fermented sausages ripening and sensory traits | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Casaburi, Annalisa; DI MONACO, Rossella; Cavella, Silvana; Toldrá, F.; Ercolini, Danilo; Villani, Francesco | |
Conditions for conjugative transposon transfer in Lactococcus lactis | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; E., Simeoli; Moschetti, Giancarlo; Villani, Francesco | |
Microbial metabolites and species diversity in beef stored in different packaging conditions | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2010 | Ercolini, Danilo; Ferrocino, I.; Nasi, A.; La Storia, A.; Laghi, L.; Vernocchi, P.; Ndagijimana, M.; Mauriello, Gianluigi; Guerzoni, M. E.; Villani, Francesco | |
Bacteriophage therapy of Salmonella enterica: a fresh appraisal of bacteriophage therapy. | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Capparelli, Rosanna; Nocerino, N.; Iannaccone, Marco; Ercolini, D.; Parlato, M.; Chiara, M.; Iannelli, D. | |
Editorial board member | 8.06 Partecip. Editorial Board di riviste scientifiche | 2010 | Ercolini, Danilo | |
Editorial board member | 8.06 Partecip. Editorial Board di riviste scientifiche | 2010 | Ercolini, Danilo | |
Microbial fingerprinting and cheese authenticity | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2009 | Ercolini, Danilo | |
In vivo evaluation of technological performance of Lactobacillus spp. and Staphylococcus xylosus strains in the production of the traditional fermented sausages Soppressata del Vallo di Diano | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Villani, Francesco; Casaburi, Annalisa; Filosa, L; Pennacchia, Carmela; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo | |
Culture-Independent Techniques | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2014 | Ercolini, Danilo; Cocolin, L. | |
Molecular methods: Introduction. | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2014 | Ercolini, Danilo |