BLAIOTTA, GIUSEPPE
BLAIOTTA, GIUSEPPE
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures
1998 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Monitoraggio di parametri chimici e microbiologici di acque minerali aziendali
2010 Blaiotta, Giuseppe
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures
2009 Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies
1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture
2005 Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F.
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane
2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello
Preliminary study of Bacillus spp. and Saccharomyces strain for Simultaneous Saccharification and Fermentation (SSF) of ligno-cellulose from giant reed
2012 Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Blaiotta, Giuseppe; Fagnano, Massimo; Piccolo, Alessandro; Impagliazzo, Adriana; Pepe, Olimpia
Valutazione della qualità chimica e microbica del caseificio e dell'impianto di osmosi inversa
2010 Blaiotta, Giuseppe
Characterization of strains of Leuconostoc mesenteroides by analysis of soluble whole-cell protein pattern, DNA fingerprinting and restriction of ribosomal DNA
1997 Villani, Francesco; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria)
2008 Blaiotta, Giuseppe
Conditions for conjugative transposon transfer in Lactococcus lactis
2000 Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; E., Simeoli; Moschetti, Giancarlo; Villani, Francesco
Selezione ed impiego di ceppi di Saccaromyces cerevisiae con elevata attitudine ad assorbire l'ocratossina A durante la vinificazione
2008 Blaiotta, Giuseppe
Dynamic of functional microbial groups during mesophilic composting of agro-industrial wastes and free-living (N2)-fixing bacteria application
2013 Pepe, Olimpia; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe
Studio delle popolazioni microbiche della �Soppressata del Vallo di Diano�, un insaccato carneo fermentato della Campania
2006 Villani, Francesco; Ercolini, Danilo; Casaburi, C; Pennacchia, C; Filosa, L; Russo, F; Blaiotta, Giuseppe
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass
2012 Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia
Presence of non-functional nisin genes in Lactococcus lactis subsp. lactis isolated from natural starters.
1996 Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Baldinelli, A.; Coppola, Salvatore
Evaluation of different spray-drying conditions on the viability of wine yeast Saccharomyces cerevisiae LM52”
2010 Blaiotta, Giuseppe; G. D., Troianiello; C., Casaburi; Aponte, Maria
In vivo evaluation of technological performance of Lactobacillus spp. and Staphylococcus xylosus strains in the production of the traditional fermented sausages Soppressata del Vallo di Diano
2006 Villani, Francesco; Casaburi, Annalisa; Filosa, L; Pennacchia, Carmela; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami
1999 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains
1999 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Monitoraggio di parametri chimici e microbiologici di acque minerali aziendali | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Blaiotta, Giuseppe | |
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe | |
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F. | |
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello | |
Preliminary study of Bacillus spp. and Saccharomyces strain for Simultaneous Saccharification and Fermentation (SSF) of ligno-cellulose from giant reed | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Blaiotta, Giuseppe; Fagnano, Massimo; Piccolo, Alessandro; Impagliazzo, Adriana; Pepe, Olimpia | |
Valutazione della qualità chimica e microbica del caseificio e dell'impianto di osmosi inversa | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Blaiotta, Giuseppe | |
Characterization of strains of Leuconostoc mesenteroides by analysis of soluble whole-cell protein pattern, DNA fingerprinting and restriction of ribosomal DNA | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Villani, Francesco; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore | |
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria) | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2008 | Blaiotta, Giuseppe | |
Conditions for conjugative transposon transfer in Lactococcus lactis | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; E., Simeoli; Moschetti, Giancarlo; Villani, Francesco | |
Selezione ed impiego di ceppi di Saccaromyces cerevisiae con elevata attitudine ad assorbire l'ocratossina A durante la vinificazione | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2008 | Blaiotta, Giuseppe | |
Dynamic of functional microbial groups during mesophilic composting of agro-industrial wastes and free-living (N2)-fixing bacteria application | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Pepe, Olimpia; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe | |
Studio delle popolazioni microbiche della �Soppressata del Vallo di Diano�, un insaccato carneo fermentato della Campania | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Villani, Francesco; Ercolini, Danilo; Casaburi, C; Pennacchia, C; Filosa, L; Russo, F; Blaiotta, Giuseppe | |
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia | |
Presence of non-functional nisin genes in Lactococcus lactis subsp. lactis isolated from natural starters. | 1.1 Articolo in rivista | 1996 | Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Baldinelli, A.; Coppola, Salvatore | |
Evaluation of different spray-drying conditions on the viability of wine yeast Saccharomyces cerevisiae LM52” | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Blaiotta, Giuseppe; G. D., Troianiello; C., Casaburi; Aponte, Maria | |
In vivo evaluation of technological performance of Lactobacillus spp. and Staphylococcus xylosus strains in the production of the traditional fermented sausages Soppressata del Vallo di Diano | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Villani, Francesco; Casaburi, Annalisa; Filosa, L; Pennacchia, Carmela; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo | |
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore | |
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore |