BLAIOTTA, GIUSEPPE
BLAIOTTA, GIUSEPPE
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures
1998 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains
1999 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies
1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture
2005 Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F.
Inter-simple sequence repeat markers and flow cytometry for the characterization of closely related Citrus limon germplasms.
2004 Capparelli, Rosanna; Viscardi, M; Amoroso, Mg; Blaiotta, Giuseppe; Bianco, M.
Influence of Arundo donax biomass amount in the bioethanol production
2014 Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia
Polyphasic approach to characterize heterotrophic bacteria of biofilms and patina on walls of the Suburban Bath of the Herculaneum???s archaeological excavations in Italy
2012 Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia; Sannino, L.; Blaiotta, Giuseppe; Palomba, S.
Preliminary study of Bacillus spp. and Saccharomyces strain for Simultaneous Saccharification and Fermentation (SSF) of ligno-cellulose from giant reed
2012 Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Blaiotta, Giuseppe; Fagnano, Massimo; Piccolo, Alessandro; Impagliazzo, Adriana; Pepe, Olimpia
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami
1999 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
Bacteriophage-resistant Staphylococcus aureus mutant confers broad immunity against staphylococcal infection in mice.
2010 Capparelli, Rosanna; Nocerino, Nunzia; Lanzetta, Rosa; Silipo, Alba; Amoresano, Angela; Giangrande, Chiara; Becker, K; Blaiotta, Giuseppe; Evidente, Antonio; Cimmino, Alessio; Iannaccone, Marco; Parlato, M; Medaglia, Chiara; Roperto, Sante; Roperto, FRANCO PEPPINO; Ramunno, Luigi; Iannelli, Domenico
Characterization in the archaeological excavation site of heterotrophic bacteria and fungi of deteriorated wall painting of Herculaneum in Italy
2011 Pepe, Olimpia; Palomba, S; Sannino, L; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, G; Villani, Francesco
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice”
2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Wine strain improvement strategies to enhance red wine safety based on parietal adsorption activity
2009 A., Caridi; R., Sidari; A., Pulvirenti; Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes.
2010 Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria
Selection of Saccharomyces cerevisiae strains with high ability to adsorb ochratoxin A during fermentation.
2009 Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto; V., Coppola; A., Caridi; A., Pulvirenti
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis
2007 Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation
2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane
2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello
Valutazione della qualità chimica e microbica del caseificio e dell'impianto di osmosi inversa
2010 Blaiotta, Giuseppe
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore | |
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F. | |
Inter-simple sequence repeat markers and flow cytometry for the characterization of closely related Citrus limon germplasms. | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Capparelli, Rosanna; Viscardi, M; Amoroso, Mg; Blaiotta, Giuseppe; Bianco, M. | |
Influence of Arundo donax biomass amount in the bioethanol production | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia | |
Polyphasic approach to characterize heterotrophic bacteria of biofilms and patina on walls of the Suburban Bath of the Herculaneum???s archaeological excavations in Italy | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia; Sannino, L.; Blaiotta, Giuseppe; Palomba, S. | |
Preliminary study of Bacillus spp. and Saccharomyces strain for Simultaneous Saccharification and Fermentation (SSF) of ligno-cellulose from giant reed | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Blaiotta, Giuseppe; Fagnano, Massimo; Piccolo, Alessandro; Impagliazzo, Adriana; Pepe, Olimpia | |
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore | |
Bacteriophage-resistant Staphylococcus aureus mutant confers broad immunity against staphylococcal infection in mice. | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Capparelli, Rosanna; Nocerino, Nunzia; Lanzetta, Rosa; Silipo, Alba; Amoresano, Angela; Giangrande, Chiara; Becker, K; Blaiotta, Giuseppe; Evidente, Antonio; Cimmino, Alessio; Iannaccone, Marco; Parlato, M; Medaglia, Chiara; Roperto, Sante; Roperto, FRANCO PEPPINO; Ramunno, Luigi; Iannelli, Domenico | |
Characterization in the archaeological excavation site of heterotrophic bacteria and fungi of deteriorated wall painting of Herculaneum in Italy | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Pepe, Olimpia; Palomba, S; Sannino, L; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, G; Villani, Francesco | |
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice” | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Wine strain improvement strategies to enhance red wine safety based on parietal adsorption activity | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | A., Caridi; R., Sidari; A., Pulvirenti; Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto | |
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria | |
Selection of Saccharomyces cerevisiae strains with high ability to adsorb ochratoxin A during fermentation. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto; V., Coppola; A., Caridi; A., Pulvirenti | |
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo | |
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2010 | Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello | |
Valutazione della qualità chimica e microbica del caseificio e dell'impianto di osmosi inversa | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Blaiotta, Giuseppe |