BLAIOTTA, GIUSEPPE

BLAIOTTA, GIUSEPPE  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 169 (tempo di esecuzione: 0.038 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures 1.1 Articolo in rivista 1998 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains 1.1 Articolo in rivista 1999 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies 1.1 Articolo in rivista 1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
The SIQUALTECA project: technological and probiotic characteristics of Lactobacillus and coagulase negative Staphylococcus strains as starter for fermented sausage manufacture 1.1 Articolo in rivista 2005 Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo; Casaburi, A; Pennacchia, C; Russo, F.
Inter-simple sequence repeat markers and flow cytometry for the characterization of closely related Citrus limon germplasms. 1.1 Articolo in rivista 2004 Capparelli, Rosanna; Viscardi, M; Amoroso, Mg; Blaiotta, Giuseppe; Bianco, M.
Influence of Arundo donax biomass amount in the bioethanol production 4.2 Abstract in Atti di convegno 2014 Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia
Polyphasic approach to characterize heterotrophic bacteria of biofilms and patina on walls of the Suburban Bath of the Herculaneum???s archaeological excavations in Italy 4.2 Abstract in Atti di convegno 2012 Ventorino, Valeria; Pepe, Olimpia; Sannino, L.; Blaiotta, Giuseppe; Palomba, S.
Preliminary study of Bacillus spp. and Saccharomyces strain for Simultaneous Saccharification and Fermentation (SSF) of ligno-cellulose from giant reed 4.2 Abstract in Atti di convegno 2012 Ventorino, Valeria; Aliberti, Alberto; Blaiotta, Giuseppe; Fagnano, Massimo; Piccolo, Alessandro; Impagliazzo, Adriana; Pepe, Olimpia
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami 1.1 Articolo in rivista 1999 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
Bacteriophage-resistant Staphylococcus aureus mutant confers broad immunity against staphylococcal infection in mice. 1.1 Articolo in rivista 2010 Capparelli, Rosanna; Nocerino, Nunzia; Lanzetta, Rosa; Silipo, Alba; Amoresano, Angela; Giangrande, Chiara; Becker, K; Blaiotta, Giuseppe; Evidente, Antonio; Cimmino, Alessio; Iannaccone, Marco; Parlato, M; Medaglia, Chiara; Roperto, Sante; Roperto, FRANCO PEPPINO; Ramunno, Luigi; Iannelli, Domenico
Characterization in the archaeological excavation site of heterotrophic bacteria and fungi of deteriorated wall painting of Herculaneum in Italy 1.1 Articolo in rivista 2011 Pepe, Olimpia; Palomba, S; Sannino, L; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, G; Villani, Francesco
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice” 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA 4.1 Articoli in Atti di convegno 2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Wine strain improvement strategies to enhance red wine safety based on parietal adsorption activity 4.1 Articoli in Atti di convegno 2009 A., Caridi; R., Sidari; A., Pulvirenti; Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes. 4.1 Articoli in Atti di convegno 2010 Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria
Selection of Saccharomyces cerevisiae strains with high ability to adsorb ochratoxin A during fermentation. 4.1 Articoli in Atti di convegno 2009 Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto; V., Coppola; A., Caridi; A., Pulvirenti
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis 4.1 Articoli in Atti di convegno 2007 Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation 4.1 Articoli in Atti di convegno 2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Dinamiche microbiche durante le fermentazioni delle olive da tavolasiciliane 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2010 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; C., Caggia; V., Caleca; F., Crescente; S., de Luca; V., Farina; G., Fava; Moschetti, Giancarlo; S., Muccilli; G., Pennino; A., Piscopo; M., Poiana; C. L., Randazzo; C., Restuccia; A., Ribbera; R., Rizzo; F. V., Romeo; L., Settanni; E., Vitello
Valutazione della qualità chimica e microbica del caseificio e dell'impianto di osmosi inversa 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati 2010 Blaiotta, Giuseppe