PITTARI, ELISABETTA

PITTARI, ELISABETTA  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

Mostra records
Risultati 1 - 20 di 22 (tempo di esecuzione: 0.032 secondi).
Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Astringency diversity of Italian red wines 4.2 Abstract in Atti di convegno 2018 Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Gambuti, Angelita; Rinaldi, Alessandra; Moio, Luigi; Slaghenaufi, Davide; Versari, Andrea; Rolle, Luca; Mattivi, Fulvio; Curioni, Andrea; Ugliano, Maurizio
Exploring multisensory interactions through the study of astringency diversity of mono-varietal Italian red wines 4.2 Abstract in Atti di convegno 2019 Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Ugliano, Maurizio; Curioni, Andrea; Mattivi, Fulvio; Gerbi, Vincenzo; Paola Parpinello, Giuseppina; Moio, Luigi
Phenolic parameters explaining different astringency properties in red wines 4.2 Abstract in Atti di convegno 2019 Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Rinaldi, Alessandra; Curioni, Andrea; Giacosa, Simone; Mattivi, Fulvio; Paola Parpinello, Giuseppina; Perenzoni, Daniele; Slaghenaufi, Davode; Moio, Luigi
Impact of olfactory cues on the perception of astringency sub-qualities in Italian red wines 4.3 Poster 2018 Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Moio, Luigi; Curioni, Andrea; Mattivi, Fulvio; Giorgio Rolle, Luca; Paola Parpinello, Giuseppina; Ugliano, Maurizio
Preliminary sensory characterisation of the diverse astringency of single cultivar Italian red wines and correlation of sub‐qualities with chemical composition 1.1 Articolo in rivista 2020 Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Gambuti, Angelita; Curioni, Andrea; Giacosa, Simone; Mattivi, Fulvio; Paola Parpinello, Giuseppina; Rolle, Luca; Ugliano, Maurizio; Moio, Luigi
Interactions between polyphenols and volatile compounds in wine: A literature review on physicochemical and sensory insights 1.8 Articolo in rassegna (review) 2021 Pittari, E.; Moio, L.; Piombino, P.
Effects of oenological tannins on aroma release and perception of oxidized and non-oxidized red wine: A dynamic real-time in-vivo study coupling sensory evaluation and analytical chemistry 1.1 Articolo in rivista 2022 Pittari, E.; Piombino, P.; Andriot, I.; Cheynier, V.; Cordelle, S.; Feron, G.; Gourrat, K.; Le Quere, J. -L.; Meudec, E.; Moio, L.; Neiers, F.; Schlich, P.; Canon, F.
The contribution of varietal thiols in the diverse aroma of Italian monovarietal white wines 1.1 Articolo in rivista 2022 Maurizio Piergiovanni, Silvia Carlin; Pittari, Elisabetta; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi; Piombino, Paola; Marangon, Matteo; Curioni, Andrea; Rolle, Luca; Rìo Segade, Susana; Versari, Andrea; Ricci, Arianna; Paola Parpinello, Giuseppina; Luzzini, Giovanni; Ugliano, Maurizio; Perenzoni, Daniele; Vrhovsek, Urska; Mattivi, Fulvio
Nitrogen maceration of wine grape: An alternative and sustainable technique to carbonic maceration 1.1 Articolo in rivista 2023 Bianchi, Alessandro; Santini, Gregorio; Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Sanmartin, Chiara; Moio, Luigi; Modesti, Margherita; Bellincontro, Andrea; Mencarelli, Fabio
Screening of the Volatile Composition and Olfactory Properties of Aglianico and Primitivo, Two Southern Italian Red Wines 1.1 Articolo in rivista 2023 Pittari, Elisabetta; Moio, Luigi; Piombino, Paola
Decoding the Proanthocyanins Profile of Italian Red Wines 1.1 Articolo in rivista 2022 Arapitsas, P.; Perenzoni, D.; Ugliano, M.; Slaghenaufi, D.; Giacosa, S.; Paissoni, M. A.; Piombino, P.; Pittari, E.; Versari, A.; Ricci, A.; Curioni, A.; Marangon, M.; Mattivi, F.
Isolation and Characterization of Cryotolerant Yeasts from Fiano di Avellino Grapes Fermented at Low Temperatures 1.1 Articolo in rivista 2023 Petruzziello, E.; Blaiotta, G.; Pittari, E.; Piombino, P.; Aponte, M.
Free methyl salicylate and its glycosides mapping in monovarietal Italian white wines 1.1 Articolo in rivista 2023 Piergiovanni, Maurizio; Masuero, Domenico; Carlin, Silvia; Luzzini, Giovanni; Furlan, Nicole; Slaghenaufi, Davide; Ugliano, Maurizio; Rolle, Luca; Río Segade, Susana; Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Versari, Andrea; Paola Parpinello, Giuseppina; Marangon, Matteo; Mayr Marangon, Christine; Mattivi, Fulvio
The aroma diversity of Italian white wines: a further piece added to the D-Wines project 4.2 Abstract in Atti di convegno 2022 Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Lisanti, MARIA TIZIANA; Parpinello Giuseppina, Paola; Ricci, Arianna; Carlin, Silvia; Curioni, Andrea; Luzzini, Giovanni; Marangon, Matteo; Mattivi, Fulvio; Rio Segade, Susana; Rolle, Luca; Ugliano, Maurizio; Moio, Luigi
Impact of the non-volatile matrix composition on red wine aroma release and perception of olfactory and oral cues 4.2 Abstract in Atti di convegno 2021 Piombino, Paola; Lisanti, MARIA TIZIANA; Pittari, Elisabetta; Picariello, Luigi; Moio, Luigi
Exploring Olfactory–Oral Cross-Modal Interactions through Sensory and Chemical Characteristics of Italian Red Wines 1.1 Articolo in rivista 2020 Pittari, Elisabetta; Moio, Luigi; Arapitsas, Panagiotis; Curioni, Andrea; Gerbi, Vincenzo; Parpinello, Giuseppina Paola; Ugliano, Maurizio; Piombino, Paola
Exploring multisensory interactions through the study of astringency diversity of mono-varietal Italian red wines 4.2 Abstract in Atti di convegno 2019 Piombino, Paola; Pittari, E.; Ugliano, M.; Curioni, A.; Mattivi, F.; Gerbi, V.; Parpinello, G. P.; Moio, L.
Effects of Leaf Removal on Free and Glycoconjugate Aromas of Skins and Pulps of Two Italian Red Grapevine Varieties 1.1 Articolo in rivista 2023 Piombino, Paola; Pittari, Elisabetta; Genovese, Alessandro; Bellincontro, Andrea; Failla, Osvaldo; Moio, Luigi
Postharvest dehydration of red grapes: impact of temperature and water-loss conditions on free and glycosylated volatile metabolites of exocarp and epicarp of Nebbiolo and Aleatico varieties 1.1 Articolo in rivista 2024 Piombino, P.; Pittari, E.; Genovese, A.; Bellincontro, A.; Moio, L.
Studying how dry extract can affect the aroma release and perception in different red wine styles 1.1 Articolo in rivista 2024 Piombino, Paola; Lisanti, Maria Tiziana; Pittari, Elisabetta; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi