DI PIERRO, PROSPERO
DI PIERRO, PROSPERO
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Analysis of a multifunctional experimental pilot plant for agricultural and dairy processing waste treatment
2008 Sarghini, Fabrizio; DI PIERRO, Prospero; Masi, Paolo; Veneruso, A.
Proprietà barriera e meccaniche di film edibili a base di "whey protein isolate" e pectine preparati in presenza di trensglutaminasi
2010 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Fenderico, M.; Porta, Raffaele
Transglutaminase in food biotechnology
2008 Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele
Procedimento per la produzione di film biodegradabili e film biodegradabili ottenibili mediante tale procedimento
2001 Porta, Raffaele; Esposito, C.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana
Use of microbial transglutaminase in different sector of food industry: edible films, dairy products and stabilized proteases
2002 Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Masi, Paolo; Villalonga, R.; Porta, Raffaele
Transglutaminase decreases water vapor permeability and solubility of different hydrocolloid edible films
2004 DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Villalonga, R.; Porta, Raffaele
Endothelin-1 induced bronchial hyperresponsivenes teh rabbit: an ETa receptor-mediated phenomenon
1999 D'Agostino, B.; DI PIERRO, Prospero; Falciani, M.; Gallelli, L.; Vitelli, M. R.; Marrocco, P.; Forte, V.; Rossi, F.
Performance of edible films obtained from Citrus pectins and transglutaminase-modified phaseolin
2013 Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sagnelli, D.; Esposito, M.; Porta, Raffaele; Mariniello, Loredana
Engineering Properties of Edible Films Based on Low-Methoxyl Pectins
2005 Giancone, T.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele; Masi, Paolo
Engineering properties of edible films intended for food applications
2006 Masi, Paolo; Moresi, M.; Piazza, L.; Giancone, T.; DI PIERRO, Prospero
Effects of hydrocolloid coatings containing transglutaminase on the shelf-life of different vegetable foods
2013 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; Porta, Raffaele; Coppola, B.; Mariniello, Loredana; Esposito, M.; DI PIERRO, Prospero
Scale-up analysis and critical issues of an experimental pilot plant for edible film production using agricultural waste processing
2012 Sarghini, Fabrizio; DI PIERRO, Prospero; Antonio, Veneruso; Masi, Paolo
Solubility and permeability properties of edible pectin-soy flour films obtained in the absence or presence of transglutaminase
2005 DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Masi, Paolo; Porta, Raffaele
Preparacion enzimatica de filmes biodegradables de quitosana y proteina del suero de la leche
2004 Chico, B.; DI PIERRO, Prospero; Villalonga, R.; Mariniello, Loredana; Damiano, A. E.; Porta, Raffaele
Transglutaminase-crosslink whey protein/pectin coating act as aneffective water vapour barrier in fryed and baked food
2012 ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Esposito, M.; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele
Transglutaminase-catalyzed synthesis and pharmacological profile of 1,3-diaminopropane and spermine derivatives of substance P
1992 Mancuso, F.; Calignano, Antonio; Sorrentino, L.; Esposito, C.; DI PIERRO, Prospero; Porta, Raffaele
Glicosidacion enzimatica de catalasa con derivado monoaminado de dextrana
2004 Valdivia, A.; Villalonga, R.; Sommella, M. G.; Pérez, Y.; Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Hernandez, Y.; Porta, Raffaele; Bacallao, M.
Proteolytic and clotting activity in Cynara scolymus leaves: new horizons for the cheese manufacture
2013 M., Esposito; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero
Striking homology between transglutaminase secreted by the rat coagulating gland and the cDNA-derived aminoacid sequence of DP1, a protein occurring in both anterior and dorsal rat prostate
1994 Esposito, C.; Gentile, V.; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Pucci, Pietro; Ferranti, Pasquale; Porta, Raffaele
Development of enzymatically reticulated edible films to be used as active packaging
2011 DI PIERRO, Prospero
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Analysis of a multifunctional experimental pilot plant for agricultural and dairy processing waste treatment | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Sarghini, Fabrizio; DI PIERRO, Prospero; Masi, Paolo; Veneruso, A. | |
Proprietà barriera e meccaniche di film edibili a base di "whey protein isolate" e pectine preparati in presenza di trensglutaminasi | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Fenderico, M.; Porta, Raffaele | |
Transglutaminase in food biotechnology | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2008 | Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Sorrentino, Angela; Porta, Raffaele | |
Procedimento per la produzione di film biodegradabili e film biodegradabili ottenibili mediante tale procedimento | 6.1 Brevetto | 2001 | Porta, Raffaele; Esposito, C.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana | |
Use of microbial transglutaminase in different sector of food industry: edible films, dairy products and stabilized proteases | 1.5 Abstract in rivista | 2002 | Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Masi, Paolo; Villalonga, R.; Porta, Raffaele | |
Transglutaminase decreases water vapor permeability and solubility of different hydrocolloid edible films | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Villalonga, R.; Porta, Raffaele | |
Endothelin-1 induced bronchial hyperresponsivenes teh rabbit: an ETa receptor-mediated phenomenon | 1.5 Abstract in rivista | 1999 | D'Agostino, B.; DI PIERRO, Prospero; Falciani, M.; Gallelli, L.; Vitelli, M. R.; Marrocco, P.; Forte, V.; Rossi, F. | |
Performance of edible films obtained from Citrus pectins and transglutaminase-modified phaseolin | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2013 | Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; DI PIERRO, Prospero; Sagnelli, D.; Esposito, M.; Porta, Raffaele; Mariniello, Loredana | |
Engineering Properties of Edible Films Based on Low-Methoxyl Pectins | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Giancone, T.; DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele; Masi, Paolo | |
Engineering properties of edible films intended for food applications | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Masi, Paolo; Moresi, M.; Piazza, L.; Giancone, T.; DI PIERRO, Prospero | |
Effects of hydrocolloid coatings containing transglutaminase on the shelf-life of different vegetable foods | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2013 | ROSSI MARQUEZ, Giovanna; Porta, Raffaele; Coppola, B.; Mariniello, Loredana; Esposito, M.; DI PIERRO, Prospero | |
Scale-up analysis and critical issues of an experimental pilot plant for edible film production using agricultural waste processing | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Sarghini, Fabrizio; DI PIERRO, Prospero; Antonio, Veneruso; Masi, Paolo | |
Solubility and permeability properties of edible pectin-soy flour films obtained in the absence or presence of transglutaminase | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | DI PIERRO, Prospero; Mariniello, Loredana; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Masi, Paolo; Porta, Raffaele | |
Preparacion enzimatica de filmes biodegradables de quitosana y proteina del suero de la leche | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | Chico, B.; DI PIERRO, Prospero; Villalonga, R.; Mariniello, Loredana; Damiano, A. E.; Porta, Raffaele | |
Transglutaminase-crosslink whey protein/pectin coating act as aneffective water vapour barrier in fryed and baked food | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2012 | ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero; Esposito, M.; Mariniello, Loredana; Porta, Raffaele | |
Transglutaminase-catalyzed synthesis and pharmacological profile of 1,3-diaminopropane and spermine derivatives of substance P | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 1992 | Mancuso, F.; Calignano, Antonio; Sorrentino, L.; Esposito, C.; DI PIERRO, Prospero; Porta, Raffaele | |
Glicosidacion enzimatica de catalasa con derivado monoaminado de dextrana | 1.5 Abstract in rivista | 2004 | Valdivia, A.; Villalonga, R.; Sommella, M. G.; Pérez, Y.; Mariniello, Loredana; DI PIERRO, Prospero; Hernandez, Y.; Porta, Raffaele; Bacallao, M. | |
Proteolytic and clotting activity in Cynara scolymus leaves: new horizons for the cheese manufacture | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2013 | M., Esposito; Giosafatto, CONCETTA VALERIA LUCIA; Mariniello, Loredana; Sorrentino, Angela; ROSSI MARQUEZ, Giovanna; DI PIERRO, Prospero | |
Striking homology between transglutaminase secreted by the rat coagulating gland and the cDNA-derived aminoacid sequence of DP1, a protein occurring in both anterior and dorsal rat prostate | 1.5 Abstract in rivista | 1994 | Esposito, C.; Gentile, V.; DI PIERRO, Prospero; Cozzolino, A.; Pucci, Pietro; Ferranti, Pasquale; Porta, Raffaele | |
Development of enzymatically reticulated edible films to be used as active packaging | 8.10 Tesi di Dottorato | 2011 | DI PIERRO, Prospero |