PIOMBINO, Paola

PIOMBINO, Paola  

DIPARTIMENTO DI AGRARIA  

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Titolo Tipologia Data di pubblicazione Autore(i) File
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. 1.1 Articolo in rivista 2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
L’aroma di frutti di bosco nel vino 4.1 Articoli in Atti di convegno 2003 Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi
Identificazione di aldeidi alifatiche responsabili del difetto di odore del latte irrancidito 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco
Effect of yeast on the aroma of white wine under high and low antioxidant protection of the must 4.1 Articoli in Atti di convegno 2000 Moio, Luigi; DI MARZIO, L.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Mercurio, V.; Piombino, Paola; Bellachioma, A.
Strategia per la selezione di prodotti alimentari con specifiche caratteristiche sensoriali: una applicazione al vino 4.1 Articoli in Atti di convegno 2003 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Analysis of aroma compounds by APCI/MS. Interface for in vivo analysis of human breath volatile content 4.1 Articoli in Atti di convegno 2001 Ginis, C.; Piombino, Paola; Rodrigues, V. E.; LE QUERE, J. L.
A multidsciplinary approach to assess fruit quality of traditional italian ecotipes of tomato 4.1 Articoli in Atti di convegno 2003 Grandillo, S.; Genovese, Alessandro; Giordano, I.; Moio, Luigi; Mustilli, A. C.; Parisi, M.; Piombino, Paola; Sinesio, F.; Termolino, P.; Browler, C.
Aroma compounds of sweet wines obtained from late harvested and botrytized non-aromatic grapes 1.1 Articolo in rivista 2007 Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale 1.1 Articolo in rivista 2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates 4.1 Articoli in Atti di convegno 2004 Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Effect of antioxidant protection of must on volatile compounds and aroma shelf life of Falanghina (Vitis Vinifera L.) wine 1.1 Articolo in rivista 2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Pessina, R.; Piombino, Paola
Obesità - percezione sensoriale, ruolo della composizione della saliva , individuazione di alimenti naturalmente dotati di potere appagante 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati 2010 Piombino, Paola
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols 1.1 Articolo in rivista 2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Oenological practices to improve flavour quality of monovarietal wines: a five years study on wines from Italian autochthonous grapes 4.1 Articoli in Atti di convegno 2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola; Genovese, A.; Pessina, R.; Rinaldi, A.
Oenological treatments for the removal of geosmin, responsible for earthy off-flavour, in wine 1.1 Articolo in rivista 2009 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Aromi e polifenoli 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) 2007 Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Piombino, Paola
Pomodoro da mensa l’effetto sulla qualità dell’uso di 1-MCP 1.1 Articolo in rivista 2007 Rinaldi, R.; Amodio, M. L.; Moio, Luigi; Piombino, Paola; Colelli, G.
Occurrence of furaneol (4-hydroxy-2,5-dimethyl-3(2H)-furanone) in some Italian monovarietal wines 4.1 Articoli in Atti di convegno 2004 Genovese, A.; Pessina, R.; Piombino, Paola; Ugliano, M.; Moio, Luigi
Identificazione del sotolone: molecola di impatto dell’aroma del Vin Santo toscano 1.1 Articolo in rivista 2001 Moio, Luigi; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Castellano, L.; Genovese, Alessandro
Influence of different clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine 1.1 Articolo in rivista 2004 Moio, L.; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, A; Piombino, Paola