TENORE, GIAN CARLO
TENORE, GIAN CARLO
DIPARTIMENTO DI FARMACIA
Chimica degli Alimenti
2013 Tenore, GIAN CARLO
Antioxidant activities of ethanolic extracts from common culinary mediterranean plants
2011 Formisano, Carmen; Rigano, Daniela; Tenore, GIAN CARLO; Borrelli, Francesca; Aviello, Gabriella; Fasolino, Ines; Senatore, Felice; Formisano, Carmen
Nutritional and antinutritional composition of Kancolla seeds: an interesting and underexploited andine food plant
2005 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
New Polyphenol Derivative in Ipomoea batatas Tubers and Its Antioxidant Activity.
2006 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Two novel betaine derivatives from Kancolla seeds (Chenopodiaceae).
2006 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; E., Trimarco; Dini, Antonio
Furostanol saponins in Allium cepa L. var. tropeana seeds.
2005 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; E., TRIMARCO ELENA; Dini, Antonio
Ultra high performance liquid chromatography with ion-trap TOF-MS for the fast characterization of flavonoids in Citrus bergamia juice
2013 Eduardo, Sommella; Giacomo, Pepe; Francesco, Pagano; Tenore, GIAN CARLO; Paola, Dugo; Michele, Manfra; Pietro, Campiglia; Sommella, Eduardo Maria
Different water and light regimes affect ionome composition in grapevine (Vitis vinifera L.)
2013 Adriano, Sofo; Antonio, Scopa; Michele, Manfra; Mauro De, Nisco; Tenore, GIAN CARLO; Vitale, Nuzzo
Anthocyanin Profile and Their Biological Properties in Popular Mediterranean Red Wines
2012 Tenore, GIAN CARLO
Polyphenolic pattern and in vitro cardioprotective properties of typical red wines from vineyards cultivated in Scafati (Salerno, Italy)
2013 Tenore, GIAN CARLO; Michele, Manfra; Paola, Stiuso; Luigi, Coppola; Mariateresa, Russo; Ritieni, Alberto; Pietro, Campiglia
Ricerca di coloranti naturali da utilizzare per l’alimentazione
2005 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; E., Trimarco; A., Dini
Attività antiossidante e contenuto fenolico in relazione ad i metodi usati per conservare e cuocere la zucca
2006 Tenore, GIAN CARLO; Dini, Irene; E., Trimarco; A., Dini
Isolation and characterization of saponins and other minor components in quinoa.(CHENOPODIUM WILLD).
2000 Jacobsen, S. E.; Dini, Irene; Schettino, Oreste; Simioli, T; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Attività antiossidante e contenuto fenolico di piante aromatiche di interesse alimentare raccolte nel parco regionale del Matese
2010 Tenore, GIAN CARLO; Roberto, Ciampaglia; Dario, Pagano; Immacolata, Esposito; Immacolata, Colella
INDAGINE FITOCHIMICA E PROPRIETÀ ANTIOSSIDANTI DEI TUBERI DI CAMOTE (IPOMOEA BATATAS)
2008 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio
Le micotossine negli alimenti: un rischio sottovalutato per i giovani consumatori
2013 Santini, Antonello; Tenore, GIAN CARLO; Ritieni, Alberto
Isolamento e caratterizzazione di saponine triterpeniche da Chenopodium Quinoa
2000 Dini, Irene; O., Schettino; Tenore, GIAN CARLO; A., Dini
Potential Anticarcinogenic Peptides from Bovine Milk
2013 Giacomo, Pepe; Tenore, GIAN CARLO; Raffaella, Mastrocinque; Paola, Stusio; Pietro, Campiglia
Composti ad attività antiossidante nei semi di Kancolla
2002 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; A., Dini
Caratterizzazione nutrizionale e ricerca di componenti che possono determinare reazioni avverse nei semi di Kancolla
2003 Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; L., Palmieri; A., Dini
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Chimica degli Alimenti | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2013 | Tenore, GIAN CARLO | |
Antioxidant activities of ethanolic extracts from common culinary mediterranean plants | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Formisano, Carmen; Rigano, Daniela; Tenore, GIAN CARLO; Borrelli, Francesca; Aviello, Gabriella; Fasolino, Ines; Senatore, Felice; Formisano, Carmen | |
Nutritional and antinutritional composition of Kancolla seeds: an interesting and underexploited andine food plant | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
New Polyphenol Derivative in Ipomoea batatas Tubers and Its Antioxidant Activity. | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Two novel betaine derivatives from Kancolla seeds (Chenopodiaceae). | 1.1 Articolo in rivista | 2006 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; E., Trimarco; Dini, Antonio | |
Furostanol saponins in Allium cepa L. var. tropeana seeds. | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; E., TRIMARCO ELENA; Dini, Antonio | |
Ultra high performance liquid chromatography with ion-trap TOF-MS for the fast characterization of flavonoids in Citrus bergamia juice | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Eduardo, Sommella; Giacomo, Pepe; Francesco, Pagano; Tenore, GIAN CARLO; Paola, Dugo; Michele, Manfra; Pietro, Campiglia; Sommella, Eduardo Maria | |
Different water and light regimes affect ionome composition in grapevine (Vitis vinifera L.) | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Adriano, Sofo; Antonio, Scopa; Michele, Manfra; Mauro De, Nisco; Tenore, GIAN CARLO; Vitale, Nuzzo | |
Anthocyanin Profile and Their Biological Properties in Popular Mediterranean Red Wines | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Tenore, GIAN CARLO | |
Polyphenolic pattern and in vitro cardioprotective properties of typical red wines from vineyards cultivated in Scafati (Salerno, Italy) | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Tenore, GIAN CARLO; Michele, Manfra; Paola, Stiuso; Luigi, Coppola; Mariateresa, Russo; Ritieni, Alberto; Pietro, Campiglia | |
Ricerca di coloranti naturali da utilizzare per l’alimentazione | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2005 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; E., Trimarco; A., Dini | |
Attività antiossidante e contenuto fenolico in relazione ad i metodi usati per conservare e cuocere la zucca | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Tenore, GIAN CARLO; Dini, Irene; E., Trimarco; A., Dini | |
Isolation and characterization of saponins and other minor components in quinoa.(CHENOPODIUM WILLD). | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2000 | Jacobsen, S. E.; Dini, Irene; Schettino, Oreste; Simioli, T; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Attività antiossidante e contenuto fenolico di piante aromatiche di interesse alimentare raccolte nel parco regionale del Matese | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2010 | Tenore, GIAN CARLO; Roberto, Ciampaglia; Dario, Pagano; Immacolata, Esposito; Immacolata, Colella | |
INDAGINE FITOCHIMICA E PROPRIETÀ ANTIOSSIDANTI DEI TUBERI DI CAMOTE (IPOMOEA BATATAS) | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; Dini, Antonio | |
Le micotossine negli alimenti: un rischio sottovalutato per i giovani consumatori | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Santini, Antonello; Tenore, GIAN CARLO; Ritieni, Alberto | |
Isolamento e caratterizzazione di saponine triterpeniche da Chenopodium Quinoa | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2000 | Dini, Irene; O., Schettino; Tenore, GIAN CARLO; A., Dini | |
Potential Anticarcinogenic Peptides from Bovine Milk | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Giacomo, Pepe; Tenore, GIAN CARLO; Raffaella, Mastrocinque; Paola, Stusio; Pietro, Campiglia | |
Composti ad attività antiossidante nei semi di Kancolla | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2002 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; A., Dini | |
Caratterizzazione nutrizionale e ricerca di componenti che possono determinare reazioni avverse nei semi di Kancolla | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2003 | Dini, Irene; Tenore, GIAN CARLO; L., Palmieri; A., Dini |