VITAGLIONE, PAOLA
VITAGLIONE, PAOLA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Influence of glucose on cyanidin 3-glucoside absorption in rats
2008 C., Felgines; O., Texier; C., Besson; Vitaglione, Paola; Lamaison, G. L.; Fogliano, Vincenzo; A., Scalbert; L., Vanella; F., Galvano
Antioxidant strategies based on tomato-enriched food or pyruvate do not affect disease onset and survival in an animal model of amyotrophic lateral sclerosis.
2007 Esposito, E; Capasso, M; di Tomasso, N; Corona, C; Pellegrini, F; Uncini, A; Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo; Piantelli, M; Sensi, S. L.
Use of antioxidants to minimize the human health risk associated to mutagenic/carcinogenic heterocyclic amines in food
2004 Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo
Potential prebiotic activity of oligosaccharides obtained by enzymatic conversion of durum wheat insoluble dietary fibre into soluble dietary fibre
2009 Napolitano, A; Costabile, A; Martin Pelaez, S; Vitaglione, Paola; Klinder, A; Gibson, Gr; Fogliano, Vincenzo
Carotenoids from tomatoes inhibit heterocyclic amine formation
2002 Vitaglione, Paola; Monti, Sm; Ambrosino, Patrizia; Skog, K; Fogliano, Vincenzo
Satiating effect of a barley beta-glucan-enriched snack
2010 Vitaglione, Paola; BARONE LUMAGA, R.; Montagnese, Concetta; Messia, M. C.; Marconi, E.; Scalfi, Luca
Effect of sulforaphane on glutathione-adduct formation and on glutathione-S-transferase-dependent detoxification of acrylamide in Caco-2 cells
2009 Pernice, R.; Hauder, J.; Koehler, P.; Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo; Somoza, V.
Anthocyanins-based drugs for colon cancer treatment: the nutritionist's point of view
2009 Galvano, F.; Salamone, F.; Nicolosi, A.; Vitaglione, Paola
Protocatechuic acid: the missing human cyanidins' metabolite
2008 Galvano, F; Vitaglione, Paola; LI VOLTI, G; DI GIACOMO, C; Gazzolo, D; Vanella, L; LA FAUCI, L; Fogliano, Vincenzo
valutazione degli effetti del caffè e delle sue componenti in un modello murino di NASH
2009 Vitaglione, Paola; G., Mazzone; Amoruso, D. C.; E., Monaco; C., Visone; A., Romano; Morisco, Filomena; V., Fogliano; Caporaso, Nicola; G., D'Argenio
Human bioavailability of resveratrol from moderate consumption of red wine
2011 Vitaglione, Paola
Multidisciplinary approach to assess the sensitivity of dwarf tomato plants to low-LET ionising radiation.
2014 DE MICCO, Veronica; Aronne, Giovanna; Paradiso, Roberta; DE PASCALE, Stefania; Vitaglione, Paola; Turano, Mimmo; Arena, Carmen
How to control food intake: the potential role of new β-glucan-enriched foods
2011 Vitaglione, Paola; Barone Lumaga, R.; Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo
Cereal dietary fibre as natural functional ingredient to deliver phenolic compounds into the gut
2008 Vitaglione, Paola; A., Napolitano; Fogliano, Vincenzo
Bioavailability of strawberry antioxidants in human subjects.
2010 Azzini, E.; Vitaglione, Paola; Intorre, F.; Napolitano, A.; Durazzo, A; . FODDAI M. S, .; Fumagalli, A.; Catasta, G.; Rossi, L.; Venneria, E.; Raguzzini, A.; Palomba, L.; Fogliano, Vincenzo; Maiani, G.
Coffee components and Non-Alcoholic Fatty Liver Disease
2011 Vitaglione, Paola
Physiological relevance of polyphenol compounds of the cocoa water insoluble fraction.
2011 Fogliano, Vincenzo; Corollaro, M. L.; Vitaglione, Paola; Napolitano, A.; Ferracane, Rosalia; Travaglia, F.; Arlorio, M.; Costabile, A.; Klinder, A.; Gibson, G.
Polyphenols and Human Health: A Prospectus
2011 F., Visioli; C. A., De; C., Andres Lacueva; M., Aviram; C., Calhau; A., Cassano; M., D'Archivio; A., Faria; G., Fave; Fogliano, Vincenzo; R., Llorach; Vitaglione, Paola; M., Zoratti; M., Edeas
Whole grain and weight management: an intervention study to clarify underlying mechanisms
2011 Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo; Scalfi, Luca
Functional foods planning and development.
2005 Fogliano, Vincenzo; Vitaglione, Paola
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Influence of glucose on cyanidin 3-glucoside absorption in rats | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | C., Felgines; O., Texier; C., Besson; Vitaglione, Paola; Lamaison, G. L.; Fogliano, Vincenzo; A., Scalbert; L., Vanella; F., Galvano | |
Antioxidant strategies based on tomato-enriched food or pyruvate do not affect disease onset and survival in an animal model of amyotrophic lateral sclerosis. | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Esposito, E; Capasso, M; di Tomasso, N; Corona, C; Pellegrini, F; Uncini, A; Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo; Piantelli, M; Sensi, S. L. | |
Use of antioxidants to minimize the human health risk associated to mutagenic/carcinogenic heterocyclic amines in food | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo | |
Potential prebiotic activity of oligosaccharides obtained by enzymatic conversion of durum wheat insoluble dietary fibre into soluble dietary fibre | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Napolitano, A; Costabile, A; Martin Pelaez, S; Vitaglione, Paola; Klinder, A; Gibson, Gr; Fogliano, Vincenzo | |
Carotenoids from tomatoes inhibit heterocyclic amine formation | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Vitaglione, Paola; Monti, Sm; Ambrosino, Patrizia; Skog, K; Fogliano, Vincenzo | |
Satiating effect of a barley beta-glucan-enriched snack | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Vitaglione, Paola; BARONE LUMAGA, R.; Montagnese, Concetta; Messia, M. C.; Marconi, E.; Scalfi, Luca | |
Effect of sulforaphane on glutathione-adduct formation and on glutathione-S-transferase-dependent detoxification of acrylamide in Caco-2 cells | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Pernice, R.; Hauder, J.; Koehler, P.; Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo; Somoza, V. | |
Anthocyanins-based drugs for colon cancer treatment: the nutritionist's point of view | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Galvano, F.; Salamone, F.; Nicolosi, A.; Vitaglione, Paola | |
Protocatechuic acid: the missing human cyanidins' metabolite | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Galvano, F; Vitaglione, Paola; LI VOLTI, G; DI GIACOMO, C; Gazzolo, D; Vanella, L; LA FAUCI, L; Fogliano, Vincenzo | |
valutazione degli effetti del caffè e delle sue componenti in un modello murino di NASH | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Vitaglione, Paola; G., Mazzone; Amoruso, D. C.; E., Monaco; C., Visone; A., Romano; Morisco, Filomena; V., Fogliano; Caporaso, Nicola; G., D'Argenio | |
Human bioavailability of resveratrol from moderate consumption of red wine | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2011 | Vitaglione, Paola | |
Multidisciplinary approach to assess the sensitivity of dwarf tomato plants to low-LET ionising radiation. | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | DE MICCO, Veronica; Aronne, Giovanna; Paradiso, Roberta; DE PASCALE, Stefania; Vitaglione, Paola; Turano, Mimmo; Arena, Carmen | |
How to control food intake: the potential role of new β-glucan-enriched foods | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2011 | Vitaglione, Paola; Barone Lumaga, R.; Scalfi, Luca; Fogliano, Vincenzo | |
Cereal dietary fibre as natural functional ingredient to deliver phenolic compounds into the gut | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Vitaglione, Paola; A., Napolitano; Fogliano, Vincenzo | |
Bioavailability of strawberry antioxidants in human subjects. | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Azzini, E.; Vitaglione, Paola; Intorre, F.; Napolitano, A.; Durazzo, A; . FODDAI M. S, .; Fumagalli, A.; Catasta, G.; Rossi, L.; Venneria, E.; Raguzzini, A.; Palomba, L.; Fogliano, Vincenzo; Maiani, G. | |
Coffee components and Non-Alcoholic Fatty Liver Disease | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2011 | Vitaglione, Paola | |
Physiological relevance of polyphenol compounds of the cocoa water insoluble fraction. | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Fogliano, Vincenzo; Corollaro, M. L.; Vitaglione, Paola; Napolitano, A.; Ferracane, Rosalia; Travaglia, F.; Arlorio, M.; Costabile, A.; Klinder, A.; Gibson, G. | |
Polyphenols and Human Health: A Prospectus | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | F., Visioli; C. A., De; C., Andres Lacueva; M., Aviram; C., Calhau; A., Cassano; M., D'Archivio; A., Faria; G., Fave; Fogliano, Vincenzo; R., Llorach; Vitaglione, Paola; M., Zoratti; M., Edeas | |
Whole grain and weight management: an intervention study to clarify underlying mechanisms | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2011 | Vitaglione, Paola; Fogliano, Vincenzo; Scalfi, Luca | |
Functional foods planning and development. | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Fogliano, Vincenzo; Vitaglione, Paola |