LISANTI, MARIA TIZIANA
LISANTI, MARIA TIZIANA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Identità sensoriale del vino e nuove tecnologie
2008 Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA
PREDICTION TEST OF MAXIMUM OXYGEN TOLERANCE FOR RED WINE
2014 Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA; Picariello, Luigi; Moio, Luigi
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine
2010 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Oenological treatments for the removal of geosmin, responsible for earthy off-flavour, in wine
2009 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols
2008 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano
2012 Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola
L'aroma dell'uva e del vino Fiano
2012 Moio, Luigi; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Ugliano, M.
Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O)
2006 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Volatile composition and olfactory profiles of wines from three biotypes of Vitis vinifera cv. Aglianico
2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Effetto della dealcolizzazione parziale mediante contattore a membrana sul profilo sensoriale e sulla frazione volatile dei vini rossi
2010 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; R., Pessina; Moio, Luigi
Impiego di coadiuvanti enologici per il trattamento di vini bianchi e rossi contaminati da fenoli volatili.
2007 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; V. L., Siani; Moio, Luigi
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale
2011 Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Occurrence of Furaneol (4-Hydroxy-2,5-Dimethyl-3(2H)-Furanone) in Some Wines from Italian Native Grapes
2005 Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Atlante dei territori del vino italiano
2013 Luca, Pollini; Pierluigi, Bucelli; Antonio, Calò; Edoardo A. C., Costantini; Giovanni, L'Abate; Lisanti, MARIA TIZIANA; Romina, Lorenzetti; Giulio, Malorgio; Moio, Luigi; Pomarici, Eugenio; Paolo, Storchi; Diego, Tomasi
Chemical aspects of retronasal aroma perception of base and sweet wines from neutral grapes
2011 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Esposito, S.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Investigating physicochemical, volatile and sensory parameters playing a positive or a negative role on tomato liking
2013 Piombino, Paola; F., Sinesio; E., Moneta; M., Cammareri; Genovese, Alessandro; Lisanti, MARIA TIZIANA; M. R., Mogno; M., Peparaio; P., Termolino; Moio, Luigi; S., Grandillo
Oenological treatments for the removal of off-flavours in wine
2007 Lisanti, MARIA TIZIANA
Profili sensoriali di vini ottenuti da uve autoctone della campania.
2007 Capuano, R.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Caratterizzazione organolettica di ecotipi di pomodoro campano: profili sensoriali e composizione della frazione volatile
2004 Sinesio, F.; Moneta, E.; Preparaio, M.; Piombino, Paola; Pessina, R.; Genovese, Alessandro; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols
2007 Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Identità sensoriale del vino e nuove tecnologie | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2008 | Moio, Luigi; Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA | |
PREDICTION TEST OF MAXIMUM OXYGEN TOLERANCE FOR RED WINE | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2014 | Gambuti, Angelita; Lisanti, MARIA TIZIANA; Picariello, Luigi; Moio, Luigi | |
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
Oenological treatments for the removal of geosmin, responsible for earthy off-flavour, in wine | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi | |
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi | |
Variabili enologiche e qualità aromatica del vino Fiano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Moio, Luigi; Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Piombino, Paola | |
L'aroma dell'uva e del vino Fiano | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2012 | Moio, Luigi; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Ugliano, M. | |
Evaluation of sensorial typicalness of traditional Italian tomato ecotypes by the application of headspace-solid phase microextraction and gas-chromatography / olfactometry (HS-SPME, GC/O) | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Volatile composition and olfactory profiles of wines from three biotypes of Vitis vinifera cv. Aglianico | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Effetto della dealcolizzazione parziale mediante contattore a membrana sul profilo sensoriale e sulla frazione volatile dei vini rossi | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; R., Pessina; Moio, Luigi | |
Impiego di coadiuvanti enologici per il trattamento di vini bianchi e rossi contaminati da fenoli volatili. | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2007 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; V. L., Siani; Moio, Luigi | |
Dealcolizzazione del vino e identità sensoriale | 1.1 Articolo in rivista | 2011 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Occurrence of Furaneol (4-Hydroxy-2,5-Dimethyl-3(2H)-Furanone) in Some Wines from Italian Native Grapes | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
Atlante dei territori del vino italiano | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 2013 | Luca, Pollini; Pierluigi, Bucelli; Antonio, Calò; Edoardo A. C., Costantini; Giovanni, L'Abate; Lisanti, MARIA TIZIANA; Romina, Lorenzetti; Giulio, Malorgio; Moio, Luigi; Pomarici, Eugenio; Paolo, Storchi; Diego, Tomasi | |
Chemical aspects of retronasal aroma perception of base and sweet wines from neutral grapes | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Esposito, S.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
Investigating physicochemical, volatile and sensory parameters playing a positive or a negative role on tomato liking | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Piombino, Paola; F., Sinesio; E., Moneta; M., Cammareri; Genovese, Alessandro; Lisanti, MARIA TIZIANA; M. R., Mogno; M., Peparaio; P., Termolino; Moio, Luigi; S., Grandillo | |
Oenological treatments for the removal of off-flavours in wine | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Lisanti, MARIA TIZIANA | |
Profili sensoriali di vini ottenuti da uve autoctone della campania. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Capuano, R.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Pessina, R.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Caratterizzazione organolettica di ecotipi di pomodoro campano: profili sensoriali e composizione della frazione volatile | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Sinesio, F.; Moneta, E.; Preparaio, M.; Piombino, Paola; Pessina, R.; Genovese, Alessandro; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
Analytical evaluation of remedial treatments for red and white wines contaminated by volatile phenols | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Lisanti, MARIA TIZIANA; Piombino, Paola; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Siani, V. L.; Moio, Luigi |