MIELE, NICOLETTA ANTONELLA
MIELE, NICOLETTA ANTONELLA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Effetto della formulazione, del messaggio salutistico e della modalità di consumo sul gradimento di una maionese a base di olio di noce
2010 Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Cavella, Silvana; DI MONACO, Rossella; Masi, Paolo
Sviluppo di uno snack per celiaci a base di farina di castagna
2011 DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Cavella, Silvana; Masi, Paolo
Valutazione sensoriale della proteina dolcificante MNEI mediante metodi dinamici
2013 DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Volpe, Stefania; Masi, Paolo; Cavella, Silvana
Temporal Sweetness Profile of MNEI and Comparison with Commercial Sweeteners
2014 DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Volpe, Stefania; Picone, Delia; Cavella, Silvana
Reduced-calorie filling cream: Formula optimization and mechanical characterization
2015 Miele, NICOLETTA ANTONELLA; DI MONACO, Rossella; Masi, Paolo; Cavella, Silvana
Temporal dominance of sensations and dynamic liking evaluation of polenta sticks
2016 DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Volpe, Stefania; Masi, Paolo; Cavella, Silvana
Effetto della modalità di consumo sull'accettabilità di una maionese con olio di noci, in presenza e in assenza del messaggio salutistico
2009 DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; D'Amore, Amalia; Cavella, Silvana; Masi, Paolo
Effect of refining degree on particle size, sensory and rheological characteristics of anhydrous paste for ice creams produced in industrial stirred ball mill
2017 Fidaleo, Marcello; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Mainardi, Stefania; Armini, Vincenzo; Nardi, Roberto; Cavella, Silvana
Rheological and sensory performance of a protein-based sweetener (MNEI), sucrose, and aspartame in yogurt
2017 Miele, Nicoletta A.; Cabisidan, ERLIZA KAREN; Blaiotta, Giuseppe; Leone, Serena; Masi, Paolo; Di Monaco, Rossella; Cavella, Silvana
Salivary endocannabinoids and: N -acylethanolamines upon mastication of a semisolid food: Implications in fat taste, appetite and food liking
2018 Mennella, Ilario; Di Monaco, Rossella; Balazy, Adriana; Ferracane, Rosalia; Miele, Nicoletta A.; Cavella, Silvana; Vitaglione, Paola
Strategies to reduce sugars in food
2018 Di Monaco, Rossella; Miele, Nicoletta Antonella; Cabisidan, Erliza K; Cavella, Silvana
Carbohydrate sweetener reduction in beverages through the use of high potency sweeteners: Trends and new perspectives from a sensory point of view
2017 Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Cabisidan, ERLIZA KAREN; Galiñanes Plaza, Adriana; Masi, Paolo; Cavella, Silvana; DI MONACO, Rossella
Polenta-based snack development: from maize flour to final product by assessing structural, mechanical and sensory properties
2018 Miele, N. A.; Di Monaco, R.; Formisano, D.; Masi, P.; Cavella, S.
A preliminary study on the application of natural sweet proteins in agar-based gels
2017 Miele, NICOLETTA ANTONELLA; DI MONACO, Rossella; Dell'Amura, Francesca; Rega, MICHELE FORTUNATO; Picone, Delia; Cavella, Silvana
Formula optimization approach for an alternative Ready-to-Use Therapeutic Food
2018 Armini, Vincenzo; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Albero, Matteo; Sacchi, Raffaele; Cavella, Silvana
Metodi sensoriali per la valutazione della shelf life
2017 Torrieri, Elena; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Volpe, Stefania; Masi, Paolo; Cavella, Silvana; DI MONACO, Rossella
Metodi descrittivi rapidi per la valutazione della qualità sensoriale: il caso dei pomodori pelati in scatola
2017 Puleo, Sharon; DI MONACO, Rossella; Shu, Hannah; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Cavella, Silvana; Masi, Paolo
Un nuovo approccio per migliorare l'interpretabilità dei risultati del metodo Flash Profile
2015 DI MONACO, Rossella; Cavella, Silvana; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Sicignano, Angelo; Liu, Jing; Bredie, Wender L. P.
Relazione tra struttura e percezione della dolcezza impartita da due nuove proteine dolci
2015 Miele, NICOLETTA ANTONELLA; DI MONACO, Rossella; Rega, MICHELE FORTUNATO; Picone, Delia; Masi, Paolo; Cavella, Silvana
Taste Detection and Recognition Thresholds of The Modified Monellin Sweetener: MNEI
2013 DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Picone, Delia; Masi, Paolo; Cavella, Silvana
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Effetto della formulazione, del messaggio salutistico e della modalità di consumo sul gradimento di una maionese a base di olio di noce | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Cavella, Silvana; DI MONACO, Rossella; Masi, Paolo | |
Sviluppo di uno snack per celiaci a base di farina di castagna | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2011 | DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Cavella, Silvana; Masi, Paolo | |
Valutazione sensoriale della proteina dolcificante MNEI mediante metodi dinamici | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2013 | DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Volpe, Stefania; Masi, Paolo; Cavella, Silvana | |
Temporal Sweetness Profile of MNEI and Comparison with Commercial Sweeteners | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Volpe, Stefania; Picone, Delia; Cavella, Silvana | |
Reduced-calorie filling cream: Formula optimization and mechanical characterization | 1.1 Articolo in rivista | 2015 | Miele, NICOLETTA ANTONELLA; DI MONACO, Rossella; Masi, Paolo; Cavella, Silvana | |
Temporal dominance of sensations and dynamic liking evaluation of polenta sticks | 1.1 Articolo in rivista | 2016 | DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Volpe, Stefania; Masi, Paolo; Cavella, Silvana | |
Effetto della modalità di consumo sull'accettabilità di una maionese con olio di noci, in presenza e in assenza del messaggio salutistico | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; D'Amore, Amalia; Cavella, Silvana; Masi, Paolo | |
Effect of refining degree on particle size, sensory and rheological characteristics of anhydrous paste for ice creams produced in industrial stirred ball mill | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Fidaleo, Marcello; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Mainardi, Stefania; Armini, Vincenzo; Nardi, Roberto; Cavella, Silvana | |
Rheological and sensory performance of a protein-based sweetener (MNEI), sucrose, and aspartame in yogurt | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Miele, Nicoletta A.; Cabisidan, ERLIZA KAREN; Blaiotta, Giuseppe; Leone, Serena; Masi, Paolo; Di Monaco, Rossella; Cavella, Silvana | |
Salivary endocannabinoids and: N -acylethanolamines upon mastication of a semisolid food: Implications in fat taste, appetite and food liking | 1.1 Articolo in rivista | 2018 | Mennella, Ilario; Di Monaco, Rossella; Balazy, Adriana; Ferracane, Rosalia; Miele, Nicoletta A.; Cavella, Silvana; Vitaglione, Paola | |
Strategies to reduce sugars in food | 1.1 Articolo in rivista | 2018 | Di Monaco, Rossella; Miele, Nicoletta Antonella; Cabisidan, Erliza K; Cavella, Silvana | |
Carbohydrate sweetener reduction in beverages through the use of high potency sweeteners: Trends and new perspectives from a sensory point of view | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Cabisidan, ERLIZA KAREN; Galiñanes Plaza, Adriana; Masi, Paolo; Cavella, Silvana; DI MONACO, Rossella | |
Polenta-based snack development: from maize flour to final product by assessing structural, mechanical and sensory properties | 1.1 Articolo in rivista | 2018 | Miele, N. A.; Di Monaco, R.; Formisano, D.; Masi, P.; Cavella, S. | |
A preliminary study on the application of natural sweet proteins in agar-based gels | 1.1 Articolo in rivista | 2017 | Miele, NICOLETTA ANTONELLA; DI MONACO, Rossella; Dell'Amura, Francesca; Rega, MICHELE FORTUNATO; Picone, Delia; Cavella, Silvana | |
Formula optimization approach for an alternative Ready-to-Use Therapeutic Food | 1.1 Articolo in rivista | 2018 | Armini, Vincenzo; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Albero, Matteo; Sacchi, Raffaele; Cavella, Silvana | |
Metodi sensoriali per la valutazione della shelf life | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2017 | Torrieri, Elena; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Volpe, Stefania; Masi, Paolo; Cavella, Silvana; DI MONACO, Rossella | |
Metodi descrittivi rapidi per la valutazione della qualità sensoriale: il caso dei pomodori pelati in scatola | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2017 | Puleo, Sharon; DI MONACO, Rossella; Shu, Hannah; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Cavella, Silvana; Masi, Paolo | |
Un nuovo approccio per migliorare l'interpretabilità dei risultati del metodo Flash Profile | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2015 | DI MONACO, Rossella; Cavella, Silvana; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Sicignano, Angelo; Liu, Jing; Bredie, Wender L. P. | |
Relazione tra struttura e percezione della dolcezza impartita da due nuove proteine dolci | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2015 | Miele, NICOLETTA ANTONELLA; DI MONACO, Rossella; Rega, MICHELE FORTUNATO; Picone, Delia; Masi, Paolo; Cavella, Silvana | |
Taste Detection and Recognition Thresholds of The Modified Monellin Sweetener: MNEI | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | DI MONACO, Rossella; Miele, NICOLETTA ANTONELLA; Picone, Delia; Masi, Paolo; Cavella, Silvana |