MOIO, LUIGI
MOIO, LUIGI
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey.
2001 Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore
Vinificazione ed espressione varietale di vitigni mediterranei
2005 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern
2006 Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins
2008 Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello)
2000 Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale
2002 Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale
2004 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi
Metaboliti secondari odorosamente attivi e loro precursori in uve da vino in disidratazione: studio delle cinetiche di accumulo nelle diverse frazioni dell'acino e loro trasferimento ed evoluzione nel vino
2010 Moio, Luigi
Measuring temporality of sensation in wine
2004 Pessina, R.; Patron, C.; Pineau, N.; Piombino, Paola; Moio, Luigi; Schlich, P.
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates
2004 Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi
Il Rinascimento del Primitivo di Manduria DOC.
2004 Filo, F.; Gambuti, Angelita; Gargano, P.; Genovese, Alessandro; Guastella, M.; LA GATTA, B.; LA NOTTE, E.; Lecce, L.; Lucas, U.; Millarte, A.; Moio, Luigi; Piancastelli, M.; Savino, V.; Sconosciuto, A.
L’aroma di frutti di bosco nel vino
2003 Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi
Problematiche relative alla trasformazione del latte ovino
1992 Ledda, A.; Addeo, Francesco; Chianese, Lina; Moio, Luigi; Nicolai, MARIA ADALGISA; Cappuccio, U.
Berry aroma of wine: sensory and olfactory analysis
2003 Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; Moio, Luigi; LE QUERE, J. L.
The role of Saccharomyces cerevisiae wine yeast in the hydrolysis of glycoconjugated aroma precursors during winemaking
2007 Ugliano, M.; Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine
2004 Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola
Extraction of phenolic compounds from 'Aglianico' and 'Uva di Troia' grape skins and seeds in model solutions: Influence of ethanol and maceration time
2009 Gambuti, Angelita; Capuano, R.; Lecce, L.; Fragasso, M. G.; Moio, Luigi
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine
2010 Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi
Influence of different clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine
2004 Moio, L.; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, A; Piombino, Paola
trans-Resveratrol, Quercetin, (+)-Catechin, and (-)-Epicatechin Content in South Italian Monovarietal Wines: Relantionship with Maceration Time and Marc Pressing during Winemaking
2004 Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Ugliano, M.; Lecce, L.; Moio, Luigi
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
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Characterization of lactic acid bacteria strains on the basis of neutral volatile compounds produced in whey. | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Mauriello, Gianluigi; Moio, Luigi; Moschetti, G.; Piombino, Paola; Addeo, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Vinificazione ed espressione varietale di vitigni mediterranei | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita | |
Varietal characterization of red south Italian wines by volatile composition using multivariate analysis of aroma pattern | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Genovese, Alessandro; Lecce, L.; Piombino, Paola; Moio, Luigi | |
Comparison of solvent performance in the extraction of free and glycosidically bound volatiles from grape skins | 1.1 Articolo in rivista | 2008 | Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
L'aroma del liquore di limoni (Limoncello) | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Moio, Luigi; Piombino, Paola; DI MARZIO, L.; Addeo, Francesco | |
Determinazione di glucosio e fruttosio nel vino mediante pH-metria differenziale | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Gambuti, Angelita; DI MARZIO, L.; Piombino, Paola; Castellano, L.; Squillante, E.; Genovese, Alessandro; Moio, Luigi | |
Gli odori di frutti rossi dell'aroma del vino. Parte II: Analisi strumentale | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; LE QUERE, J. L.; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Metaboliti secondari odorosamente attivi e loro precursori in uve da vino in disidratazione: studio delle cinetiche di accumulo nelle diverse frazioni dell'acino e loro trasferimento ed evoluzione nel vino | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2010 | Moio, Luigi | |
Measuring temporality of sensation in wine | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Pessina, R.; Patron, C.; Pineau, N.; Piombino, Paola; Moio, Luigi; Schlich, P. | |
The effects of pomace contact and heat treatment during vinification on the concentration of Aglianico (Vitis vinifera L.) aroma compounds and glycoconyugates | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2004 | Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola; Pessina, R.; Moio, Luigi | |
Il Rinascimento del Primitivo di Manduria DOC. | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 2004 | Filo, F.; Gambuti, Angelita; Gargano, P.; Genovese, Alessandro; Guastella, M.; LA GATTA, B.; LA NOTTE, E.; Lecce, L.; Lucas, U.; Millarte, A.; Moio, Luigi; Piancastelli, M.; Savino, V.; Sconosciuto, A. | |
L’aroma di frutti di bosco nel vino | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2003 | Piombino, Paola; Pessina, R.; LE QUERE, J. L.; Moio, Luigi | |
Problematiche relative alla trasformazione del latte ovino | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1992 | Ledda, A.; Addeo, Francesco; Chianese, Lina; Moio, Luigi; Nicolai, MARIA ADALGISA; Cappuccio, U. | |
Berry aroma of wine: sensory and olfactory analysis | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2003 | Piombino, Paola; Nicklaus, S.; LE FUR, Y.; Moio, Luigi; LE QUERE, J. L. | |
The role of Saccharomyces cerevisiae wine yeast in the hydrolysis of glycoconjugated aroma precursors during winemaking | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Ugliano, M.; Rinaldi, A.; Gambuti, Angelita; Moio, Luigi | |
Influence of clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Moio, Luigi; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, Alessandro; Piombino, Paola | |
Extraction of phenolic compounds from 'Aglianico' and 'Uva di Troia' grape skins and seeds in model solutions: Influence of ethanol and maceration time | 1.1 Articolo in rivista | 2009 | Gambuti, Angelita; Capuano, R.; Lecce, L.; Fragasso, M. G.; Moio, Luigi | |
Effects of off-vine bunches shading and cryomaceration on free and glycosilated flavours of Malvasia delle Lipari wine | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Piombino, Paola; Genovese, Alessandro; Gambuti, Angelita; Lamorte, S. A.; Lisanti, MARIA TIZIANA; Moio, Luigi | |
Influence of different clarification treatments on the concentration of selected free varietal aroma compounds and glycoconjugates of Falanghina (Vitis Vinifera L.) must and wine | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Moio, L.; Ugliano, M.; Gambuti, Angelita; Genovese, A; Piombino, Paola | |
trans-Resveratrol, Quercetin, (+)-Catechin, and (-)-Epicatechin Content in South Italian Monovarietal Wines: Relantionship with Maceration Time and Marc Pressing during Winemaking | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Gambuti, Angelita; Strollo, D.; Ugliano, M.; Lecce, L.; Moio, Luigi |