BLAIOTTA, GIUSEPPE
BLAIOTTA, GIUSEPPE
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Inter-simple sequence repeat markers and flow cytometry for the characterization of closely related Citrus limon germplasms.
2004 Capparelli, Rosanna; Viscardi, M; Amoroso, Mg; Blaiotta, Giuseppe; Bianco, M.
In vivo evaluation of technological performance of Lactobacillus spp. and Staphylococcus xylosus strains in the production of the traditional fermented sausages Soppressata del Vallo di Diano
2006 Villani, Francesco; Casaburi, Annalisa; Filosa, L; Pennacchia, Carmela; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains
1999 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies
1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures
1998 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami
1999 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
Dairy products
2008 Coppola, Salvatore; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo
Reduction of ochratoxin A during the fermentation of Italian red wine Moscato.
2010 G., Meca; Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto
Monitoring of yeast microflora during Gragnano DOC (Campania Region, Italy) winemaking and selection of autochthonous Saccharomyces cerevisiae strains.
2009 Blaiotta, Giuseppe; M., Di Capua; Aponte, Maria
Wine strain improvement strategies to enhance red wine safety based on parietal adsorption activity
2009 A., Caridi; R., Sidari; A., Pulvirenti; Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto
Selection of Saccharomyces cerevisiae strains with high ability to adsorb ochratoxin A during fermentation.
2009 Blaiotta, Giuseppe; Ritieni, Alberto; V., Coppola; A., Caridi; A., Pulvirenti
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes.
2010 Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria
Influence of Arundo donax biomass amount in the bioethanol production
2014 Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia
DNA arrays and membrane hybridization methods for screening of six Lactobacillus species common in food products
2008 P., Poltronieri; O. F., D’Urso; Blaiotta, Giuseppe; M., Morea
Monitoraggio di parametri microbiologici e chimici di acque minerali destinate ad uso termale
2009 Blaiotta, Giuseppe
Monitoraggio della potabilità, chimica e microbiologica, delle acque utilizzate nel processo produttivo al fine di valutare, secondo le norme vigenti, l’idoneità all’alimentazione umana
2009 Blaiotta, Giuseppe
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria)
2008 Blaiotta, Giuseppe
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice”
2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Characterization in the archaeological excavation site of heterotrophic bacteria and fungi of deteriorated wall painting of Herculaneum in Italy
2011 Pepe, Olimpia; Palomba, S; Sannino, L; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, G; Villani, Francesco