BLAIOTTA, GIUSEPPE
BLAIOTTA, GIUSEPPE
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures
1998 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies
1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami
1999 Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains
1999 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria)
2008 Blaiotta, Giuseppe
Monitoraggio di parametri microbiologici e chimici di acque minerali destinate ad uso termale
2009 Blaiotta, Giuseppe
Monitoraggio della potabilità, chimica e microbiologica, delle acque utilizzate nel processo produttivo al fine di valutare, secondo le norme vigenti, l’idoneità all’alimentazione umana
2009 Blaiotta, Giuseppe
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale
2008 Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; V., Coppola; Blaiotta, Giuseppe
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture?
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice”
2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Dairy products
2008 Coppola, Salvatore; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes.
2010 Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations
2009 Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo
Characterization of strains of Leuconostoc mesenteroides by analysis of soluble whole-cell protein pattern, DNA fingerprinting and restriction of ribosomal DNA
1997 Villani, Francesco; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore
Specific detection of Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides with DNA primers identified by random amplified polymorphic DNA (RAPD) analysis
2000 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Monitoring of yeast microflora during Gragnano DOC (Campania Region, Italy) winemaking and selection of autochthonous Saccharomyces cerevisiae strains.
2009 Blaiotta, Giuseppe; M., Di Capua; Aponte, Maria
Studio delle popolazioni microbiche della �Soppressata del Vallo di Diano�, un insaccato carneo fermentato della Campania
2006 Villani, Francesco; Ercolini, Danilo; Casaburi, C; Pennacchia, C; Filosa, L; Russo, F; Blaiotta, Giuseppe
Biological Activity of Spartium junceum L. (Fabaceae) Aromatic Water
2013 Teresa, Cerchiara; Blaiotta, Giuseppe; Vittoria S., Straface; Emilia, Belsito; Angelo, Liguori; Barbara, Luppi; Federica, Bigucci; Giuseppe, Chidichimo
Influence of Arundo donax biomass amount in the bioethanol production
2014 Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass
2012 Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Proteolytic activity of lactococcal strains from water-buffalo Mozzarella starter cultures | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
Antibiotic resistance of coagulase-negative staphylococci isolated from artisanal Naples-type salami | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Mauriello, Gianluigi; Moschetti, G.; Villani, Francesco; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore | |
sac A and nis A genes are not always linked in Lactococcus lactis subsp. lactis strains | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria) | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2008 | Blaiotta, Giuseppe | |
Monitoraggio di parametri microbiologici e chimici di acque minerali destinate ad uso termale | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2009 | Blaiotta, Giuseppe | |
Monitoraggio della potabilità, chimica e microbiologica, delle acque utilizzate nel processo produttivo al fine di valutare, secondo le norme vigenti, l’idoneità all’alimentazione umana | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2009 | Blaiotta, Giuseppe | |
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; V., Coppola; Blaiotta, Giuseppe | |
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture? | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo | |
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice” | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Dairy products | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2008 | Coppola, Salvatore; Blaiotta, Giuseppe; Ercolini, Danilo | |
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria | |
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo | |
Characterization of strains of Leuconostoc mesenteroides by analysis of soluble whole-cell protein pattern, DNA fingerprinting and restriction of ribosomal DNA | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Villani, Francesco; Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Coppola, Salvatore | |
Specific detection of Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides with DNA primers identified by random amplified polymorphic DNA (RAPD) analysis | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Monitoring of yeast microflora during Gragnano DOC (Campania Region, Italy) winemaking and selection of autochthonous Saccharomyces cerevisiae strains. | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Blaiotta, Giuseppe; M., Di Capua; Aponte, Maria | |
Studio delle popolazioni microbiche della �Soppressata del Vallo di Diano�, un insaccato carneo fermentato della Campania | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Villani, Francesco; Ercolini, Danilo; Casaburi, C; Pennacchia, C; Filosa, L; Russo, F; Blaiotta, Giuseppe | |
Biological Activity of Spartium junceum L. (Fabaceae) Aromatic Water | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Teresa, Cerchiara; Blaiotta, Giuseppe; Vittoria S., Straface; Emilia, Belsito; Angelo, Liguori; Barbara, Luppi; Federica, Bigucci; Giuseppe, Chidichimo | |
Influence of Arundo donax biomass amount in the bioethanol production | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2014 | Aliberti, Alberto; Robertiello, Alessandro; Ventorino, Valeria; Blaiotta, Giuseppe; Faraco, Vincenza; Pepe, Olimpia | |
Microbial and functional diversity of C cycle microrganisms during natural degradation of different vegetable biomass | 4.2 Abstract in Atti di convegno | 2012 | Aliberti, Alberto; Ventorino, Valeria; Fiorentino, Nunzio; Faraco, Vincenza; Blaiotta, Giuseppe; Pepe, Olimpia |