APONTE, MARIA
APONTE, MARIA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures
2009 Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis
2007 Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation
2007 Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Influenza delle colture starter sulle caratteristiche sensoriali di olive da tavola
2010 A., Mazzaglia; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo; C. M., Lanza
Castagna di Montella: valorizzazione e innovazione tecnologica sostenibile della filiera
2010 Aponte, Maria
Ecology and technological capability of lactic acid bacteria associated with Grillo grapevine used as base wine for Marsala production”.
2009 L., Settanni; N., Francesca; C., Sannino; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice”
2008 Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale
2008 Aponte, Maria
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale
2008 Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; V., Coppola; Blaiotta, Giuseppe
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture?
2008 Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria).
2008 Blaiotta, Giuseppe; L., Lombardi; Aponte, Maria
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes.
2010 Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria
Random amplified polymorphic DNA (RAPD) and amplified ribosomal DNA spacer polymorphism: powerful methods to differentiate Streptococcus thermophilus strains.
1998 Moschetti, Giancarlo; Aponte, Maria; Catzeddu, P.; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore
Spray-drying of bacteriocin-producing lactic acid bacteria
1999 Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Moschetti, G.; Villani, Francesco
Microbial succession during ripening of Naples-type salami, a southern Italy fermented sausage
2000 Coppola, Salvatore; Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Moschetti, G.; Villani, Francesco
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies
1997 Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore
Spray-dried chestnut extract containing Lactobacillus rhamnosus cells as novel ingredient for a probiotic chestnut mousse
2014 Romano, Annalisa; Blaiotta, Giuseppe; A., Di Cerbo; R., Coppola; Masi, Paolo; Aponte, Maria
Potential exploitation of lysozyme in the winemaking of Sicilian wines from ???organic grapes"
2009 Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; N., Francesca; V., Seminerio; L., Pirrone; Moschetti, Giancarlo
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations
2009 Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Identification and characterization of yeast strains isolated from samples of Water Buffalo Mozzarella cheese and natural whey cultures | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Aponte, Maria; Pepe, Olimpia; Blaiotta, Giuseppe | |
Evaluation of yeast population during the manufacturing of table olives from different Sicilian cultivars through rDNA ITS analysis | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; G., Volpe; V., Farina; Moschetti, Giancarlo | |
Isolation and characterization of wild “terroiristes” yeasts to be used in southern Italy wine fermentation | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Chiurazzi, M.; Ventorino, V.; Aponte, Maria; Francesca, N.; Mauriello, Gianluigi; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Influenza delle colture starter sulle caratteristiche sensoriali di olive da tavola | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | A., Mazzaglia; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo; C. M., Lanza | |
Castagna di Montella: valorizzazione e innovazione tecnologica sostenibile della filiera | 8.03 Conv. e contr. di ricerca di Enti Pubblici/Privati | 2010 | Aponte, Maria | |
Ecology and technological capability of lactic acid bacteria associated with Grillo grapevine used as base wine for Marsala production”. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | L., Settanni; N., Francesca; C., Sannino; Aponte, Maria; Moschetti, Giancarlo | |
Evoluzione della popolazione blastomicetica durante la produzione di olive da tavola di differenti cultivar siciliana monitorata attraverso l’analisi dell’ITS rDNA | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Ventorino, V.; Francesca, N.; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Evoluzione della microflora durante il processo fermentativo “Sivigliano” di olive da tavola “Nocellara del Belice” | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; V., Silvestri; Blaiotta, Giuseppe; Moschetti, Giancarlo | |
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale | 8.02 Comunicazioni a Convegni o Seminari | 2008 | Aponte, Maria | |
Streptococcus macedonicus in Provolone del Monaco: non un ospite occasionale | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; V., Coppola; Blaiotta, Giuseppe | |
Could halophilic archaea improve the traditional salted anchovies (Engraulis encrasicholus L) manufacture? | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Aponte, Maria; Ventorino, V.; Blaiotta, Giuseppe; Sacchi, Raffaele; Moschetti, Giancarlo | |
Caratterizzazione molecolare e tecnologica di ceppi di S. cerevisiae isolati da mosti della zona del Pollino DOC (Calabria). | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2008 | Blaiotta, Giuseppe; L., Lombardi; Aponte, Maria | |
Monitoring of Ocrhatoxin A (OTA) adsorbing Saccharomyces cerevisiae strains during fermentation of must from botrytized grapes. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Blaiotta, Giuseppe; C., Casaburi; A., Nasi; Aponte, Maria | |
Random amplified polymorphic DNA (RAPD) and amplified ribosomal DNA spacer polymorphism: powerful methods to differentiate Streptococcus thermophilus strains. | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | Moschetti, Giancarlo; Aponte, Maria; Catzeddu, P.; Villani, Francesco; Coppola, Salvatore | |
Spray-drying of bacteriocin-producing lactic acid bacteria | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Andolfi, ROSAMARIA ANNA RITA; Moschetti, G.; Villani, Francesco | |
Microbial succession during ripening of Naples-type salami, a southern Italy fermented sausage | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Coppola, Salvatore; Mauriello, Gianluigi; Aponte, Maria; Moschetti, G.; Villani, Francesco | |
Genotyping of Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus and determination of number and forms of rrn operons Lactobacillus delbrueckii and its subspecies | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Moschetti, G.; Blaiotta, Giuseppe; Aponte, Maria; Mauriello, Gianluigi; Coppola, Salvatore | |
Spray-dried chestnut extract containing Lactobacillus rhamnosus cells as novel ingredient for a probiotic chestnut mousse | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Romano, Annalisa; Blaiotta, Giuseppe; A., Di Cerbo; R., Coppola; Masi, Paolo; Aponte, Maria | |
Potential exploitation of lysozyme in the winemaking of Sicilian wines from ???organic grapes" | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Aponte, Maria; Blaiotta, Giuseppe; N., Francesca; V., Seminerio; L., Pirrone; Moschetti, Giancarlo | |
Microbial dynamics during green Sicilian table olive fermentations | 1.5 Abstract in rivista | 2009 | Aponte, Maria; L., Settanni; Blaiotta, Giuseppe; Ventorino, Valeria; Moschetti, Giancarlo |