CHIANESE, LINA
CHIANESE, LINA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Tradition and innovation in the water buffalo dairy products
2007 Addeo, Francesco; V., Alloisio; Chianese, Lina
The oligopeptides of sweet and acid cheese whey
1997 Chianese, Lina; Caira, S.; Ferranti, Pasquale; Laezza, P.; Malorni, A.; Mucchetti, G.; Garro, Giuseppina; Addeo, Francesco
Phosphopeptides from Grana Padano cheese: nature, origin and changes during ripening
1997 Ferranti, Pasquale; Barone, F.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Scaloni, A.; Pellegrino, L.; Resmini, P.
Casein proteolysis in human milk: tracing the pattern of casein breakdown and the formation of potential bioactive peptides.
2004 Ferranti, Pasquale; Traisci, M. V.; Picariello, G.; Nasi, Antonella; Boschi, Velia; Siervo, Mario; Falconi, Claudio; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Qualitative and quantitative analysis of wheat gluten proteins by liquid chromatography and electrospray mass spectrometry
2000 Mamone, G.; Ferranti, Pasquale; Chianese, Lina; Scafuri, L.; Addeo, Francesco
Synthetic peptides as substrate for assaying the proteolytic activity of Lactobacillus helveticus.
2003 Caira, S.; Ferranti, Pasquale; Gatti, M.; Fornasari, M. E.; Barone, F.; Lilla, S.; Mucchetti, G.; Picariello, G.; Chianese, Lina; Neviani, E.; Addeo, Francesco
Mass spectrometry-based procedure for the identification of ovine casein heterogeneity
2001 Ferranti, Pasquale; Pizzano, R.; Garro, Giuseppina; Caira, S.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Gene duplication at the alpha-lactalbumin locus: Finding the evidence in water buffalo (Bubalus bubalus L.)
2010 Rullo, R; DI LUCCIA, A; Chianese, Lina; Pieragostini, E.
New strategies in dental caries prevention: experimental study on casein phosphopeptides
2007 Ferrazzano, G. F.; Cantile, T.; Ingenito, Aniello; Chianese, Lina; Quarto, Maria
Polimorfismo quali-quantitativo al locus della Beta-Lg II di asina
2010 Costanzo, Angela; Mauriello, Rosalba; DE SIMONE, Carmela; Ferranti, Pasquale; Quarto, Maria; Chianese, Lina
Polymorphism of alpha(s)-caseins in milk of two Spanish ovine breeds
1999 LOPEZ GALVEZ, G.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Amigo, L.; Ramos, M.
Sensory profile pf PDO Mozzarella di Bufala cheese
2007 Pizzolongo, Fabiana; Quarto, Maria; Nasi, Antonella; Ferranti, Pasquale; Addeo, Francesco; Sacchi, Raffaele; Chianese, Lina
Primary structure of ovine alpha(s1-caseins: localization of phosphorylation sites and characterization of genetic variants A, C and D
1995 Ferranti, Pasquale; Malorni, A.; Nitti, G.; Laezza, P.; Pizzano, R.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Distribution of ovine alpha(s1)-casein D variant in Sarda breed.
1997 Papoff, C. M.; Fraghí, A.; Piredda, G.; Pirisi, A.; Mauriello, Rosalba; Battacone, G.; Pinna, R. I.; Chianese, Lina
Composizione della frazione proteica di siero e scotta di caseificio. II - Pecorino
1993 Chianese, Lina; Laezza, P.; Petrosino, R. M.; Intorcia, N.; Mauriello, Rosalba; Cappuccio, U.
Composizione della frazione proteica del siero di caseificio. I - Grana e Provolone
1993 Chianese, Lina; Laezza, P.; Petrosino, R. M.; Intorcia, N.; Mauriello, Rosalba; Cappuccio, U.
Characterization of goat alphas2–CN by electrophoretic techniques and mass spectrometry analysis
2006 Caira, Simonetta; Garro, Giuseppina; Mauriello, Rosalba; DE PASCALE, Sabrina; Addeo, Francesco; Chianese, Lina
Valutazione di peptidi funzionali nei prodotti lattiero-caseari mediante spettrometria di massa.
2002 Ferranti, Pasquale; Melck, D.; Caira, S.; Picariello, G.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
L’approccio metabolomico nella caratterizzazione dell’uva e dei vini Pallagrello
2009 Chianese, Lina
Influenza del polimorfismo genetico delle frazioni caseiniche e della b-lattoglobulina sulla produzione quanti-qualitativa di latte di bovine di razza Frisona
2000 Giuliotti, L.; Bottoni, L.; Mauriello, Rosalba; Benvenuti, N.; Chianese, Lina; Cianci, D.
Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
---|---|---|---|---|
Tradition and innovation in the water buffalo dairy products | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Addeo, Francesco; V., Alloisio; Chianese, Lina | |
The oligopeptides of sweet and acid cheese whey | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Chianese, Lina; Caira, S.; Ferranti, Pasquale; Laezza, P.; Malorni, A.; Mucchetti, G.; Garro, Giuseppina; Addeo, Francesco | |
Phosphopeptides from Grana Padano cheese: nature, origin and changes during ripening | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | Ferranti, Pasquale; Barone, F.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Scaloni, A.; Pellegrino, L.; Resmini, P. | |
Casein proteolysis in human milk: tracing the pattern of casein breakdown and the formation of potential bioactive peptides. | 1.1 Articolo in rivista | 2004 | Ferranti, Pasquale; Traisci, M. V.; Picariello, G.; Nasi, Antonella; Boschi, Velia; Siervo, Mario; Falconi, Claudio; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
Qualitative and quantitative analysis of wheat gluten proteins by liquid chromatography and electrospray mass spectrometry | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Mamone, G.; Ferranti, Pasquale; Chianese, Lina; Scafuri, L.; Addeo, Francesco | |
Synthetic peptides as substrate for assaying the proteolytic activity of Lactobacillus helveticus. | 1.1 Articolo in rivista | 2003 | Caira, S.; Ferranti, Pasquale; Gatti, M.; Fornasari, M. E.; Barone, F.; Lilla, S.; Mucchetti, G.; Picariello, G.; Chianese, Lina; Neviani, E.; Addeo, Francesco | |
Mass spectrometry-based procedure for the identification of ovine casein heterogeneity | 1.1 Articolo in rivista | 2001 | Ferranti, Pasquale; Pizzano, R.; Garro, Giuseppina; Caira, S.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
Gene duplication at the alpha-lactalbumin locus: Finding the evidence in water buffalo (Bubalus bubalus L.) | 1.1 Articolo in rivista | 2010 | Rullo, R; DI LUCCIA, A; Chianese, Lina; Pieragostini, E. | |
New strategies in dental caries prevention: experimental study on casein phosphopeptides | 1.1 Articolo in rivista | 2007 | Ferrazzano, G. F.; Cantile, T.; Ingenito, Aniello; Chianese, Lina; Quarto, Maria | |
Polimorfismo quali-quantitativo al locus della Beta-Lg II di asina | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2010 | Costanzo, Angela; Mauriello, Rosalba; DE SIMONE, Carmela; Ferranti, Pasquale; Quarto, Maria; Chianese, Lina | |
Polymorphism of alpha(s)-caseins in milk of two Spanish ovine breeds | 1.1 Articolo in rivista | 1999 | LOPEZ GALVEZ, G.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Amigo, L.; Ramos, M. | |
Sensory profile pf PDO Mozzarella di Bufala cheese | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2007 | Pizzolongo, Fabiana; Quarto, Maria; Nasi, Antonella; Ferranti, Pasquale; Addeo, Francesco; Sacchi, Raffaele; Chianese, Lina | |
Primary structure of ovine alpha(s1-caseins: localization of phosphorylation sites and characterization of genetic variants A, C and D | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Ferranti, Pasquale; Malorni, A.; Nitti, G.; Laezza, P.; Pizzano, R.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
Distribution of ovine alpha(s1)-casein D variant in Sarda breed. | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1997 | Papoff, C. M.; Fraghí, A.; Piredda, G.; Pirisi, A.; Mauriello, Rosalba; Battacone, G.; Pinna, R. I.; Chianese, Lina | |
Composizione della frazione proteica di siero e scotta di caseificio. II - Pecorino | 1.1 Articolo in rivista | 1993 | Chianese, Lina; Laezza, P.; Petrosino, R. M.; Intorcia, N.; Mauriello, Rosalba; Cappuccio, U. | |
Composizione della frazione proteica del siero di caseificio. I - Grana e Provolone | 1.1 Articolo in rivista | 1993 | Chianese, Lina; Laezza, P.; Petrosino, R. M.; Intorcia, N.; Mauriello, Rosalba; Cappuccio, U. | |
Characterization of goat alphas2–CN by electrophoretic techniques and mass spectrometry analysis | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2006 | Caira, Simonetta; Garro, Giuseppina; Mauriello, Rosalba; DE PASCALE, Sabrina; Addeo, Francesco; Chianese, Lina | |
Valutazione di peptidi funzionali nei prodotti lattiero-caseari mediante spettrometria di massa. | 1.1 Articolo in rivista | 2002 | Ferranti, Pasquale; Melck, D.; Caira, S.; Picariello, G.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
L’approccio metabolomico nella caratterizzazione dell’uva e dei vini Pallagrello | 8.10 Tesi di Dottorato | 2009 | Chianese, Lina | |
Influenza del polimorfismo genetico delle frazioni caseiniche e della b-lattoglobulina sulla produzione quanti-qualitativa di latte di bovine di razza Frisona | 1.1 Articolo in rivista | 2000 | Giuliotti, L.; Bottoni, L.; Mauriello, Rosalba; Benvenuti, N.; Chianese, Lina; Cianci, D. |