NICOLAI, MARIA ADALGISA
NICOLAI, MARIA ADALGISA
DIPARTIMENTO DI AGRARIA
Detection of milk protein adducts using anti-peptide antibodies
2006 Pizzano, Rosa; Manzo, C; Nicolai, MARIA ADALGISA; Addeo, Francesco
Composizione proteica dei sieri residui dalla produzione della "Crescenza" e di formaggi a "Pasta fresca"
1993 Chianese, Lina; Laezza, P.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Garro, Giuseppina; Mauriello, Rosalba; Pizzano, R.; Addeo, Francesco
Le problematiche relative alla identificazione dei prodotti di idrolisi della k-caseina nel siero di caseificio
1993 Chianese, Lina; Laezza, P.; Marro, C.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Garro, Giuseppina; Cappuccio, U.; Addeo, Francesco
Influenza del trattamento termico del latte e della temperatura di cottura della cagliata sulla composizione chimica e sulla proteolisi del formaggio Pecorino Romano
1996 Galistu, G.; Pirisi, A.; Nuvoli, G.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Podda, F.
Correlazione tra polimorfismo genetico dell'alphas1-caseina caprina e attitudine del latte di capra alla coagulazione
1994 Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; D'Auria, R.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Addeo, Francesco; Cogliandro, E.; Fedele, V.; Rubino, R.
In vitro digestion of Bresaola proteins and release of potential bioactive peptides
2014 Ferranti, Pasquale; Nitride, C.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mamone, G.; Picariello, G.; Bordoni, A.; Valli, V.; Di Nunzio, M.; Babini, E.; Marcolini, E.; Capozzi, F.
Human IgE binding to the glycosidic moiety of bovine k-casein
2005 Pizzano, Rosa; Nicolai, MARIA ADALGISA; Manzo, C; Giannattasio, Matteo; Addeo, Francesco
Caratterizzazione delle interazioni proteina-proteina e proteine-polisaccaridi in impasti non convenzionali attraverso metodiche analitiche biomolecolari
2005 Nicolai, MARIA ADALGISA
Quality control of ricotta cheese based on protein composition
1994 A., DI LUCCIA; L., Ledda; Moio, Luigi; Chianese, Lina; Nicolai, MARIA ADALGISA; SPAGNA MUSSO, Salvatore; L., DEL GIOVINE; A., Bocca; Addeo, Francesco
Proteolysis and partial dephosphorylation of casein are affected by high somatic cell counts in sheep milk
2013 Pinto, Gabriella; Caira, S.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mauriello, Rosalba; Cuollo, M.; Pirisi, A.; Piredda, G.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Antipeptide antibodies in milk and cheese analysis
1999 Pizzano, R.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Addeo, Francesco
Structural characterization of transglutaminase-catalyzed casein cross-linking
2012 Lilla, S.; Mamone, G.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Picariello, G.; Caira, S.; Addeo, Francesco
Immunochemical methods for cheese authenticity studies
2009 Pizzano, R.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Manzo, C.; Addeo, Francesco
Problematiche relative alla trasformazione del latte ovino
1992 Ledda, A.; Addeo, Francesco; Chianese, Lina; Moio, Luigi; Nicolai, MARIA ADALGISA; Cappuccio, U.
Un metodo immunologico per il dosaggio della caseina bovina in formaggi di pecora
1997 Nicolai, MARIA ADALGISA; Ala, P.; Pizzano, R.; Cappuccio, U.; Garro, Giuseppina; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Detection of plasmin-mediated beta-casein hydrolysis in milk and cheese through immunochemical techniques
2001 Pizzano, R.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
Milk protein and their antigenicity
2006 Caira, S; Calabrese, MARIA GRAZIA; Lilla, S; Vangone, Paolo; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Addeo, Francesco
A control method to detect bovine milk in ewe and water buffalo cheese using immunoblotting
1995 Addeo, Francesco; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Moio, Luigi; SPAGNA MUSSO, Salvatore; A., Bocca; L., DEL GIOVINE
Specific detection of the Amadori compounds in milk by using polyclonal antibodies raised against a lactosylated peptide
1998 R., Pizzano; Nicolai, MARIA ADALGISA; R., Siciliano; Addeo, Francesco
Antigenicity of the 139-149 alphas1-casein region in different species revealed by ELISA and immunoblotting using antipeptide antibodies
1997 R., Pizzano; Nicolai, MARIA ADALGISA; Addeo, Francesco
| Titolo | Tipologia | Data di pubblicazione | Autore(i) | File |
|---|---|---|---|---|
| Detection of milk protein adducts using anti-peptide antibodies | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Pizzano, Rosa; Manzo, C; Nicolai, MARIA ADALGISA; Addeo, Francesco | |
| Composizione proteica dei sieri residui dalla produzione della "Crescenza" e di formaggi a "Pasta fresca" | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 1993 | Chianese, Lina; Laezza, P.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Garro, Giuseppina; Mauriello, Rosalba; Pizzano, R.; Addeo, Francesco | |
| Le problematiche relative alla identificazione dei prodotti di idrolisi della k-caseina nel siero di caseificio | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1993 | Chianese, Lina; Laezza, P.; Marro, C.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Garro, Giuseppina; Cappuccio, U.; Addeo, Francesco | |
| Influenza del trattamento termico del latte e della temperatura di cottura della cagliata sulla composizione chimica e sulla proteolisi del formaggio Pecorino Romano | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1996 | Galistu, G.; Pirisi, A.; Nuvoli, G.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Addeo, Francesco; Podda, F. | |
| Correlazione tra polimorfismo genetico dell'alphas1-caseina caprina e attitudine del latte di capra alla coagulazione | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1994 | Chianese, Lina; Mauriello, Rosalba; Garro, Giuseppina; D'Auria, R.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Addeo, Francesco; Cogliandro, E.; Fedele, V.; Rubino, R. | |
| In vitro digestion of Bresaola proteins and release of potential bioactive peptides | 1.1 Articolo in rivista | 2014 | Ferranti, Pasquale; Nitride, C.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mamone, G.; Picariello, G.; Bordoni, A.; Valli, V.; Di Nunzio, M.; Babini, E.; Marcolini, E.; Capozzi, F. | |
| Human IgE binding to the glycosidic moiety of bovine k-casein | 1.1 Articolo in rivista | 2005 | Pizzano, Rosa; Nicolai, MARIA ADALGISA; Manzo, C; Giannattasio, Matteo; Addeo, Francesco | |
| Caratterizzazione delle interazioni proteina-proteina e proteine-polisaccaridi in impasti non convenzionali attraverso metodiche analitiche biomolecolari | 8.07 Progetti di Ricerca Finanziati | 2005 | Nicolai, MARIA ADALGISA | |
| Quality control of ricotta cheese based on protein composition | 1.1 Articolo in rivista | 1994 | A., DI LUCCIA; L., Ledda; Moio, Luigi; Chianese, Lina; Nicolai, MARIA ADALGISA; SPAGNA MUSSO, Salvatore; L., DEL GIOVINE; A., Bocca; Addeo, Francesco | |
| Proteolysis and partial dephosphorylation of casein are affected by high somatic cell counts in sheep milk | 1.1 Articolo in rivista | 2013 | Pinto, Gabriella; Caira, S.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Mauriello, Rosalba; Cuollo, M.; Pirisi, A.; Piredda, G.; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
| Antipeptide antibodies in milk and cheese analysis | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 1999 | Pizzano, R.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Addeo, Francesco | |
| Structural characterization of transglutaminase-catalyzed casein cross-linking | 1.1 Articolo in rivista | 2012 | Lilla, S.; Mamone, G.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Picariello, G.; Caira, S.; Addeo, Francesco | |
| Immunochemical methods for cheese authenticity studies | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 2009 | Pizzano, R.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Manzo, C.; Addeo, Francesco | |
| Problematiche relative alla trasformazione del latte ovino | 4.1 Articoli in Atti di convegno | 1992 | Ledda, A.; Addeo, Francesco; Chianese, Lina; Moio, Luigi; Nicolai, MARIA ADALGISA; Cappuccio, U. | |
| Un metodo immunologico per il dosaggio della caseina bovina in formaggi di pecora | 3.1 Monografia o trattato scientifico | 1997 | Nicolai, MARIA ADALGISA; Ala, P.; Pizzano, R.; Cappuccio, U.; Garro, Giuseppina; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
| Detection of plasmin-mediated beta-casein hydrolysis in milk and cheese through immunochemical techniques | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2001 | Pizzano, R.; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
| Milk protein and their antigenicity | 2.1 Contributo in volume (Capitolo o Saggio) | 2006 | Caira, S; Calabrese, MARIA GRAZIA; Lilla, S; Vangone, Paolo; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Addeo, Francesco | |
| A control method to detect bovine milk in ewe and water buffalo cheese using immunoblotting | 1.1 Articolo in rivista | 1995 | Addeo, Francesco; Nicolai, MARIA ADALGISA; Chianese, Lina; Moio, Luigi; SPAGNA MUSSO, Salvatore; A., Bocca; L., DEL GIOVINE | |
| Specific detection of the Amadori compounds in milk by using polyclonal antibodies raised against a lactosylated peptide | 1.1 Articolo in rivista | 1998 | R., Pizzano; Nicolai, MARIA ADALGISA; R., Siciliano; Addeo, Francesco | |
| Antigenicity of the 139-149 alphas1-casein region in different species revealed by ELISA and immunoblotting using antipeptide antibodies | 1.1 Articolo in rivista | 1997 | R., Pizzano; Nicolai, MARIA ADALGISA; Addeo, Francesco |